David Luiz: Došao sam u Arsenal jer sam ambiciozan

Autor:

Zanimljivo je da je posljednju utakmicu za Čelsi odigrao u finalu Lige Evrope, baš protiv Arsenala.

David Luiz: Došao sam u Arsenal jer sam ambiciozan Foto: Guliver/Michael Regan/Getty Images

Nije neuobičajeno da igrači prelaze iz Čelsija u Arsenal, i u suprotnom smjeru, ali je iskusni David Luiz iznenadio sve zahtjevom na 24 sata pred kraj prelaznog roka.

Brazilski štoper koji je u Čelsiju proveo dva "mandata" obavijestio je trenera Franka Lamparda i rukovodstvo kluba da ne želi više da igra za "plavce" nego da pređe u redove gradskog rivala Arsenala, a ta želja mu je ubrzo i ispunjena...

Dva kluba dogovorila su se oko obeštećenja oko 8 miliona evra, tako da je Arsenal povoljno našao sigurno rješenje u zadnjoj liniji, dok je Čelsi neplanirano ostao bez osnove.

Luiz je debitovao za Arsenal proteklog vikenda protiv Barnlija (2:1), a iako su "tobdžije" primile gol na tom susretu djelovao je kao neko ko će biti pojačanje za klub, koji je prethodnih godina vječito kuburio sa odbranom.

A, zašto je odlučio da ode iz Čelsija u Arsenal?

"Ja sam ambiciozan čovjek i zato sam otišao... Mogao sam da budem i komfornoj zoni, da dobijam novac i da mi bude ugodono, ali sam htio novi izazov u životu", rekao je Luiz.

čelsi, chelsea, david luiz Foto: Tanjug/AP Photo/Tim Ireland

"To je ono što mi daje kiseonik i motivaciju da zaista uživam u svakom trenutku svog života. Svi znaju da sam bio srećan u Čelsiju i da smo osvojili mnogo trofeja, ali imao sam veoma iskren razgovor sa Lampardom i imao je druge ideje za novu sezonu".

U intervjuu za "SkySports" kazao je da i dalje poštuje Čelsi, ali da je tražio od njih da se posveti novom izazovu u fudbalu.

"Morate vjerovati u životu, ako ne probate nove stvari nećete znati da li možete ili ne... Tim će sve viže sanjati, pripremiti se i biti bolji", kazao je David Luiz koji je, zanimljivo, posljednju utakmicu za Čelsi odigrao baš protiv Arsenala u finalu Lige Evrope.

I pobijedio!

Tagovi:

Ostale vijesti