Kejt Apton bez dlake na jeziku: Smučilo nam se! (FOTO)

Autor:

Lepotica "isprozivala" čuveni modni brend, za koji je nekad i sama radila.

Kejt Apton bez dlake na jeziku: Smučilo nam se! (FOTO) Foto: Guliver/Getty/ Mike Lawrie

Kejt Apton krasila je naslovnice magazina Sports Illustrated više puta, a ni jedna lista najlepših žena sveta poslednjih godina ne prolazi bez nje.

Ali, uprkos uspešnoj karijeri modela, u poslednje vreme se zalaže za iskorenjivanje predrasuda koje su toliko raširene u svetu mode…

Prvo je nedavno pozirala za naslovnu stranu magazina Health, nepunih godinu dana posle porođaja i zahtevala da fotografije ne budu retuširane, a sad je u emisiji Watch What Happens Live rekla i šta misli o politici čuvenog brenda Victoria's Secret.

View this post on Instagram

A post shared by Kate Upton (@kateupton) on

Lepotica je kritikovala ovu modnu kuću zbog fokusa na premršave žene: njihove manekenke poslednjih godina sve liče jedna na drugu, imaju identičan tip građe, a i modeli koji se puštaju u prodaju su namenjeni visokim, vikim devojkama.

Uprkos tome što je svojevremeno radila za ovaj brend, Kejt Apton je otvoreno rekla ono što većina misli: "Smučilo nam se da gledamo samo jedan oblik tela", na šta je publika u studiju reagovala oduševljenim aplauzom.

Moda danas mora da bude inklzuzivna, smatra ova lepotica, tako da svaki tip građe ženskog tela bude ravnopravno zastupljen u kampanjama velikih brendova.

Ostale vijesti