Trojica novajlija na Robijevom spisku

Autor:

Selektor BIH Robert Prosinečki saopštio spisak igrača za duele protiv Lihtenštajna i Jermenije na kojem ima nekoliko novih imena.

Trojica novajlija na Robijevom spisku Foto: FENA/Jasmin Hasečić

Reprezentacija BIH kvalifikacije za EURO 2020 nastaviće duelima sa Lihtenštajnom i Jermenijom.

Zmajevi će 5. Septembra dočekati Lihtenštajni tri dana kasnije gostovati u Jermeniji, a selektor Robert Prosinečki saopštio je na koje igrače računa za ove mečeve.

Prosinečki je objavio spisak, na kojem su se našla trojica novajlija, Adnan Kovačević, Marko Mihojević i Irfan Hadžić, a tu su i "povratnici“  Stjepan Lončar, Zoran Kvržić i Jasmin Burić.

"Poslije utakmica sa Finskom i Italijom u kojim nismo ostvarili dobre rezultate sada nemamo pravo na kiks. Moramo se dobro spremiti za ove utakmice, li i za one što nas očekuju u 10. i 11. mjesecu. Imamo nekih povrijeđenih igrača, neki nemaju klub, te smo zbog toga pozvali 25 igrača. Vladan Kovačević je vraćen u mladu selekciju pred kojom je težak susret sa Belgijom“, rekao je Prosinečki.

SPISAK REPREZENTACIJE BIH:

Golmani: Ibrahim Šehić, Kenan Pirić, Jasmin Burić.

Odbrana: Darko Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović, Ermin Bičakčić, Eldar Ćivić, Marko Mihojević, Adnan Kovačević, Zoran Kvržić, Sead Kolašinac.

Vezni red: Stjepan Lončar, Muhamed Bešić, Gojko Cimirot, Miralem Pjanić, Elvis Sarić, Rade Krunić, Amer Gojak, Haris Duljević, Deni Milošević.

Napad: Edin Džeko, Riad Bajić, Irfan Hadžić, Edin Višća.

Ostale vijesti