• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ukrajinac" u Voždovcu, sjajno predstavljanje!

Autor mondo.rs

Veliko pojačanje "na krovu", uz ponovo zapaženo izdanje Voždovca na društvenim mrežama... "Osjetio sam da je vrijeme da se vratim kući", kaže on. Pogledajte kako je najavljen transfer na društvenim mrežama!

 "Ukrajinac" u Voždovcu, sjajno predstavljanje! Izvor: MN PRESS

Veliki povratak u srpski fudbal!

Iskusni napadač Marko Dević (35) postao je najzvučnije pojačanje Voždovca u ovom prelaznom roku pošto se vratio u Beograd poslije punih 14 godina u inostranstvu.

Upravo je iz redova "zmajeva" otišao u Ukrajinu u kojoj je stekao status legende, posebno nastupajući za Metalist čiji je dres nosio sedam sezona u dva mandata, što je bilo dovoljno da dobije poziv da nastupa za njihovu reprezentaciju.

Dević je sa pozicije "polušpica" i napadača odigrao 35 mečeva za Ukrajinu i postigao sedam golova, a u Srbiju se vraća poslije epizode u Azerbejdžanu.

Fudbaler koji je kroz karijeru igrao za Šahtjor iz Donjecka, Rubin iz Kazanja, Rostov i Metalist iz Harkova nakon 14 godina vratio se u Srbiju i napominje da mu je drago što dolazi u "zdravu fudbalsku sredinu".

"Najveći motiv za povratak u Srbiju je, naravno, porodica. Osjetio sam, i pored drugih ponuda, da je vrijeme da se vratim kući. Srećan sam što sam postao član Voždovca, jer je jedan od najboljih klubova u Srbiji, i ono što je najbitnije, to je jedna zdrava fudbalska sredina, i takođe to je klub iz kojeg sam otišao u inostranstvo. Polako se upoznajem sa ekipom i momcima, i očekujem da ću se ubrzo adaptirati ekipi", kaže Dević.  

Njegovo iskustvo mnogo će značiti Voždovcu.

"Želim da pomognem mladim igračima, da se razvijaju u pravom smjeru, i uvijek sam dostupan za savjet ili bilo šta drugo što im može pomoći u daljem razvoju, kao i da budem dobar primjer, kako na terenu, tako i van terena. Želim da svi zajedno napravimo što veći rezultat, i jedva čekam da zaigram na 'krovu'".

Upitan da uporedi Voždovac iz kojeg se otisnuo pre 15 godina, sa modernizovanim klubom kakav je danas, Dević se našalio i rekao:

"Klub sada ima fenomenalne uslove za rad, jedino je stadion na malo većoj nadmorskoj visini nego što sam ga ostavio kada sam otišao 2004. godine".

Marko Dević u dresu Voždovca 2004. godine.
Izvor: MN PRESS


U karijeri je nastupao još za Zvezdaru, Železnik, Radnički Beograd, Volin, Šahtjor, Rubin, Al Rajan, Rostov i Vaduc.

Posebno zanimljiv jeste način na koji je Voždovac na društvenim mrežama najavio ovaj transfer, samo nekoliko dana nakon što su zainteresovali mnoge "ratom" sa Javorom.

I ovoga puta su bili inventivni i privukli veliku pažnju javnosti...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC