• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjelica: Još malo poštovanja i bićemo TOP ekipa

Autor mondo.rs

Srpski košarkaš pričao o timu "orlova", šta je neophodno poboljšati, očekivanjima na Mundobasketu i favoritima, NBA ligi...

 Nemanja Bjelica: Još malo poštovanja i bićemo TOP ekipa Izvor: Mondo/Goran Sivački

Košarkaši Srbije zabilježili su šestu pobjedu u isto toliko pripremnih utakmica za Mundobasket, pošto su u Atini pobijedili domaćina Grčku (85:80) i trijumfovali na tradicionalnom Akropolis kupu.

Uz Bogdana Bogdanovića, koji je na svoj 27. rođendan predvodio "orlove" sa 28 poena, odličnu partiju prikazao je i Nemanja Bjelica, koji je postigao 18 poena, 14 skokova i četiri asistencije.

Bjelica kaže da Srbija djeluje dobro kao tim, ali da još ima prostora i vremena za poboljšanja.

"Dobro se osjećamo, ali još uvijek ne igramo onako kako želimo. Ima još dve nedelje do početka Mundobasketa i kada dođe vrijeme bićemo odlični", poručio je u razgovoru za Talkbasket.net.

On je jasno naveo šta još to Srbija mora da poboljša.

"Prvo, moramo više međusobno da se poštujemo, mi kao igrači, ali i način na koji igramo. Imamo dosta dobrih igrača i zato bi trebalo i kao tim da napredujemo. Moramo više da komuniciramo, ali mislim da će to biti u redu. Najvažnije da budemo zdravi. Ostali smo već bez Dragana Milosavljevića, a pitanje je da li će Miloš Teodosić biti sa nama", rekao je Bjelica.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

Istakao je da je sa nestrpljenjem čekao povratak u nacionalni tim, nakon što je zbog povreda propustio prethodna takmičenja.

"Bilo mi je teško da gledam kako momci bez mene osvajaju dvije srebrne medalje zaredom, jer volim da igram za nacionalni tim. Sada sam konačno zdrav i uživam da igram za reprezentaciju i da se zabavljam sa ekipom. Jedva čekam da počne Svjetski kup".

U ekipi Srbije igra nekoliko "velikih zvezda", ali Bjelica kaže da to ne utiče na igru i da svako ima svoje mesto u timu. "Kad dođe vrijeme uvijek pronađemo način da igramo na najbolji način. Zajedno smo već godinama, poznajemo se dobro, a imamo i sjajnog selektora"

On je napomenuo da Srbija putuje u Kinu sa velikim ambicijama, ali da će konkurencija biti veoma žestoka.

"Biće jako prvenstvo i svašta očekujem. Ne bih bio iznenađen jer je bilo mnogo otkaza u selekciji SAD, ali uprkos tome oni su i dalje prvi favoriti za zlatnu medalju. Tu su i Španija, Francuska, Australija Grčka... dosta dobrih timova koji će se boriti za medalju, iako neki to ne žele da priznaju. Mi smo takođe u tom krugu favorita, ali nam treba još malo vremena da budemo na top nivou", naveo je igrač Sakramento Kingsa.

Prelaskom u tim iz glavnog grada Kalifornije, Bjelica je napravio pravi potez. U timu Sakramenta imao je više mečeva kao starter nego u prethodne tri sezone zajedno, kao i značajno bolju statistiku.

"U Sakramentu sam konačno pronašao svoju ulogu, osećam se sjajno, imamo mladu ekipu i jednog dana borićemo se za titulu. Moram još da napredujem u igri, jer sam možda zakasnio sa nekim stvarima, ali zadovoljan sam", rekao je Bjelica.

Dodao je da su njegove misli i planovi isključivo vezani za NBA.

"Ne razmišljam o povratku u Evropu. Želim da završim karijeru u NBA ligi, ali nikad se ne zna. Pripadam NBA i želim tamo da ostanem", jasno je poručio srpski košarkaš.

Bjelica je na pitanje da li to što Nikola Jokić i on igraju u NBA jeste dokaz da je košarkaški talenat podjednako važan kao i fizička priprema, rekao: "Da, to je dobro za košarku jer način na koji igramo takođe je dio našeg talenta".

On je samo jedan u nizu srpskih igrača, uz Bogdana Bogdanovića i Marka Gudurića koji je u NBA stigao iz Fenerbahčea. Kaže da to nije slučajnost.

"Ne, to se nije dogodilo slučajno. Dobri smo igrači, jer smo radili sa odličnim trenerom Željkom Obradovićem. Fenerbahče je sjajan tim za osvajanje titula, ali prije svega za napredak igrača", napomenuo je Bjelica.

Bjelicu i srpski tim poslije nastupa na Akropolis kupu očekuje put u Kinu, već sutra, a onda posljednje tri provjere pred početak Svetskog kupa. Srbija će igrati na turniru u Šenjangu, od 23. do 27. avgusta, i to protiv selekcija Italije, Novog Zelanda i Francuska, a Mundobasket počinje 31. avgusta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC