"Fićo, Fićo": Humska ima novog junaka od 16 godina

Autor:

Filip Stevanović je novi ljubimac navijača Partizana. On je miran, strpljiv. "Svi nam kažu da uživamo i igramo fudbal", kaže autor jednog od najljepših golova u dosadašnjem toku prvenstva.

"Fićo, Fićo": Humska ima novog junaka od 16 godina Foto: MN Press

"Fićo, Fićo", orilo se u nedjelju uveče na stadionu Partizana. Navijači crno-bijelih imaju novog ljubimca, koji ima samo 16 godina.

Filip Stevanović ponovo je razgalio pristalice Partizana, postigavši dva gola u prvenstvenoj pobjedi nad Radom (3:0), a jedan od ta dva gola namjestio mu je "cimer" Nikola Lakčević, koji je upisao prvi meč u seniorskoj konkurenciji.

Kada je dolazio za trenera Patizana, a i u više navrata potom, Savo Milošević je rekao da ga ne zanima koliko koji igrač ima godina i da ne priznaje termin stariji i mladi igrači. "Profesionalni fudbal znači da igraju najboljih 11. Ako se to podrazumijeva, nebitno je da li igrač ima 18 ili 38 godina. Više puta sam to ponovio, a ljudi se čude", govorio je Milošević.

U skladu sa tom filozofijom, Milošević nastavlja da "gura" na teren poletarce - Lazara Pavlovića, Filipa Stevanovića i od nedelje Nikolu Lakčevića, koji će ove godine napuniti 20 godina. Nesumnjivo je da Milošević pravi tim i za sadašnjost i za budućnost.

Klinci mu vraćaju, pogotovo Filip Stevanović, čije se ime sve više citira u medijima. Sa pravom.

"Fudbal mnogo volim i svaki minut na terenu mi mnogo znači. Samo konstantna igra i praksa mogu pomoći svakom igraču da stiče samopuzdanje, da radi na sebi i izvlači iz sebe ono najbolje. Sve ono što ti je Bog dao mora da se konstantno usavršava. Trudim se da iz utakmice u utakmicu napredujem što je moguće više i da se dokazujem u što boljem svjetlu", kaže Stevanović poslije sjajne partije protiv Rada i spektakularnog gola u stilu Maradone na Svjetskom prvenstvu 1986. godine u Meksiku protiv Engleske.

Izvor: MONDO/Arena Sport

Kao da nema samo 16 godina, mirno i zrelo, dodaje da je važno za mlađe igrače da svi rade maksimalno i da ne odustaju i da će doći najbolje vreme za sve njih.

"Svi nam kažu da uživamo i igramo fudbal", dodaje Stevanović, koji tako i djeluje na terenu - da se zabavlja.

Kaže da se ne opterećuje golovima i listom strijelaca, već da prije svega želi da pomogne ekipi da pobjeđuje.

A o driblinzima...

"Ima urođenog, ali ništa bez usavršavanja".Sigurna pobjeda nad Radom došla je u pravom trenutku - pred veliki evropski test protiv norveškog Moldea.

"Znamo kako nam je bilo sa Napretkom, bili smo totalno ispražnjeni, a sada ne samo da smo pobijedili već je ušlo i dosta novih igrača što je posebno važno za tim i rotacije. Sve smo bolji i bolji. Poslije malog pada opet smo krenuli pobjedničkim putem i nadam se da će ovako ostati još dugo", kaže Filip Stevanović.

Tagovi:

Ostale vijesti