• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Kirjosu je potrebna ozbiljna pomoć"

Autor mondo.rs

Bivši teniseri navode da bi Australijanac morao da dobije stručnu pomoć kako bi otklonio probleme i prestao da pravi incidente na terenu, koji nisu dobri ni za njega ni za tenis

Nik Kirjos već dugo privlači medijsku pažnju, ali ne nastupima na teniskim terenima, već brojnim ispadima, od kojih je posljednji, i čini se, najnepristojniji, bio na mastersu u Sinsinatiju.

Australijanac je tokom meča sa Karenom Hačanovim u drugom kolu u Sinsinatiju psovao sudiju, pljuvao, bacao stvari, lomio rekete, zbog čega je i novčano kažnjen sa 113.000 dolara.

Njegove kolege zabrinute su zbog njegovog ponašanja.

Bivša teniserka Danijela Hantuhova smatra da je Kirjosu neophodna ozbiljna pomoć.

"Niku je potrebna ozbiljna stručna pomoć. Ne mislim samo o teniskim stvarima, već u životu, jer je to razlog zbog čega se tako ponaša na terenu. On ima mnogo problema van tenisa", navela je Slovakinja, nekada peta teniserka svijeta.

I nekadašnji igrač Greg Rusedski kaže da se Kirjos suočava sa ozbiljnim problemima i da je veliko pitanje kako uticati na to.

"Prethodni put bio je suspendovan, što mu je dalo vremena da razmisli. Sada se pitamo da li je to uspjelo? Tada je unajmio sportskog psihologa, ali da li je to promijenilo njegovo ponašanje? Smatram da mu je potrebna redovna terapija koja bi mu pomogla da poradi na drugim stvarima koje utiču na to da se tako ponaša na terenu", naveo je Rusedski.

Igrač, kome je tokom karijere četvrto mjesto na ATP listi bio najbolji renking, dodao je da Kirjos mora da potraži pomoć zbog samog tenisa, jer to nije dobro za taj sport.

"Posljednji ispad Kirjosa na mastersu u Sinsinatiju bio je zaista neprihvatljiv. Posebno taj incident na kraju meča, psovka upućena sudiji... To nije dobro ne samo za njega, nego za tenis i to ekspresno mora da se iskorijeni. On će možda opet dobiti suspenziju, ali tokom nje mora da dobije adekvatnu pomoć kako bi otklonio prave probleme, i mora tome da bude potpuno posvećen, da vjeruje, kako bi istrajao, promenio se i bio ne samo bolja osoba, već i igrač koji bi mogao u potpunosti da pokaže kvalitet koji posjeduje", naveo je Rusedski.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC