Najtanja mehanička tastatura dosad

Autor:

Poznata kompanija za izradu PC i gejming periferija predstavila je najtanju mehaničku tastaturu na svetu.

Najtanja mehanička tastatura dosad Foto: MONDO / Logitech

Ako ste od onih, kojima je kompaktnost vaših periferija bitna, onda će vam ova vest svakako biti zanimljiva. Kompanija Logitech je juče predstavila dve nove mehaničke tastature, čija je glavna karakteristika to što su “neverovatno tanke”, kako kažu iz kompanije.

U pitanju su modeli G915 Lightspeed i G815 Lightsync, koje imaju ultratanak dizajn i plitke mehaničke tastere. Visina ovih tastatura je svega 2,2 milimetra (petina centimetra) tako da zaista jesu tanke, ali je ipak ono glavno pitanje - kakvi su im tasteri? Za ove modele, Logitech koristi Romer GL svičeve, koju su navodno za četvrtinu brži od konkurencije.

Razlike između ova dva modela praktično nema, osim u tome što je G915 bežična varijanta, i Logitech kaže da baterija može da izdrži neverovatnih 135 dana igranja bez kabla, sa isključenim RGB osvetljenjem.

Interesantni modeli svakako, ali kao i uvek u izvedbi ove kompanije, podseća Play! Zine, i solidno skupi, sa cenama od 200 i 250 dolara, dok kod nas još uvek nisu u ponudi, ali će svakako uskoro biti u prodaji.

Izvor: Logitech

Ostale vijesti