• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matija Nastasić opet u reprezentaciji Srbije!

Autor mondo.rs

Ljubiša Tumbaković na misiji "mirenja" sa igračima koji su kod prethodnog selektora Mladena Krstajića bili "precrtani". Poslije Engleske, zajednička fotografija i iz Njemačke! Ne spominje se razgovor sa Markom Grujićem...

 Matija Nastasić opet u reprezentaciji Srbije Izvor: MN PRESS

Novi selektor "orlova" Ljubiša Tumbaković na putu je da "izgladi odnose" sa reprezentativcima koji su u prethodnom periodu bili u svađi sa Mladenom Krstajićem i FSS.

Poslije razgovora koje je obavio sa Lukom Milivojević u Londonu, u nacionalni tim će se vratiti i Matija Nastasić sa kojim se Tumbaković sreo u Nemačkoj, poslije utakmice njegovog Šalkea sa Menhengladbahom.

Matija Nastasić je jedan od najboljih srpskih štopera koji za Srbiju nije igrao od marta 2018. godine, u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo, na koje nije ni išao...

Tada je selektor Mladen Krstajić saopštio da ga je "duša boljela" što je Matiju Nastasića morao da "precrta" sa spiska, navodno se spekulisalo o manjoj povredi, da bi srpski fudbaler potom u izjavi za njemačke medije kazao da mu je najviše zasmetalo što mu ta odluka nije saopštena direktno, odnosno da je komunikacija bila na veoma lošem nivou.

Kao i Milivojević, ni Nastasić potom nije želio da se odaziva selektoru Krstajiću.

Pored Tumbakovića, u Nemačkoj su boravili i potpredsjednik Nenad Bjeković i sportski direktor Vladimir Matijašević, pa su osim sa Nastasićem razgovarali i sa Filipom Kostićem, Mijatom Gaćinovićem i Dejanom Joveljićem.

Zanimljivo, ne i sa Markom Grujićem koji takođe igra u Bundes ligi.

BIOGRAFIJA

Matija Nastasić je rođen 1993. godine u Valjevu i ponikao je u fudbalskoj školi Partizana da bi se još kao tinejdžer preselio u Fiorentinu. Igrao je potom za Mančester siti, a upravo kreće u petu uzastopnu sezonu sa Šalkeom. Za reprezentaciju Srbije debitovao je 2012. godine kod Radovana Ćurčića, a do sada je nastupio na 27 mečeva. Nije uspio da se upiše u strijelce za sada.

"Ono što je bio prioritet kada sam došao, jeste da porazgovaram sa svim igračima, tako da sada zatvaram priču sa Njemačkom. Ostala je još jedna mala grupa igrača da se pokrije i to ćemo obaviti u narednih nekoliko dana. U Njemačkoj smo gledali prvo utakmicu u Menhengladbahu, gdje je gostovao Šalke, a onda razgovarali sa Nastasićem. Bila je to jedna lijepa i otvorena priča, dvosmjerna. Jako fin razgovor, barem sam ga ja tako doživio, a vjerujem i Matija. Sljedeći dan smo gledali Ajntraht - Hofenhajm a zatim se vidjeli sa Kostićem, Gaćinovićem i Joveljićem, koji je član mlade reprezentacije", rekao je Tumbaković i dodao:



"Interesantna utakmica, Ajntraht je pobijedio, tako da je i raspoloženje bilo kao i razgovor. Naravno, i tu je bilo prisutno dvosmerno razumevanje vezano za naš rad i neke zahtjeve koje sam ja izneo. Utisak je da su iza nas dva veoma uspješna dana i mislim da sve ide nekim svojim pozitivnim tokom".

Pun utisaka bio je i novi sportski direktor Vladimir Matijašević.

"Razgovarali smo sa svom trojicom i vidim da su puni entuzijazma i da jedva čekaju nova iskušenja u reprezentativnom dresu. Sada je sve na selektoru, ali mi je drago što su svi igrači na raspolaganju i što vidim kod njih želju da odvedu Srbiju na EURO", kazao je Matijašević za sajt Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Reprezentacija Srbije u septembru igra protiv Portugala (7. septembar) u Beogradu, a potom gostuje u Luksemburgu tri dana kasnije.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC