• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO Tim kola: Perić zablistao na debiju! (VIDEO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

U duelu sa Podrinjem iz Janje, Ozren Perić pokrenuo je Modričane u svom premijernom nastupu u dresu nekadašnjeg šampiona BiH, te bio najzaslužniji za prvi ovosezonski trijumf.

 MONDO Tim kola Prva liga RS 2. kolo Ozren Perić najbolji igrač Alfa Modriča Izvor: MONDO/Vito Mrkonjić

Prvo kolo "preskočio" je zbog kartona iz prošle sezone, koje je zaradio još dok je nosio dres derventskog Tekstilca, da bi već u prvom nastupu za Alfa Modriču pokazao da će biti veliko pojačanje za nekadašnjeg šampiona BiH.

Ozren Perić debi u dresu Modričana uljepšao je pogotkom za konačnih 3:1, te tako zaključio prvi ovosezonski trijumf svog tima, koji u prvom kolu nije uspio da pronađe put do protivničke mreže, ali je već u drugom meču, najviše zahvaljujući raspoloženom Periću, postigao tri.

Zasluženo, iskusni 32-godišnji golgeter ponio je epitet igrača kola.

Najljepši od njih viđen je na samom otvaranju susreta, kada je još jedan novajlija u modričkom timu, tačnije povratnik, Joco Stokić snažno raspalio po lopti i fenomenalnim udarcem osigurao prednost domaćinu.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa stadiona "Dr Milan Jelić" u Modriči...

...
Izvor: YouTube/Grad Modriča

Derbi kola odigran je u Istočnom Sarajevu, gdje su Slavija i Rudar Prijedor podijelili bodove odigravši 0:0. U duelu nekadašnjih premijerligaša viđena je tvrda utakmica, u kojoj su dominirale odbrane, tako da su mjesto među idealnih 11 našli defanzivci Aleksandar Pušara i Rade Bojanić (Slavija) s jedne, te Nemanja Pekija s druge strane.

Treba naglasiti da "sokolovi" ni u sedmom meču u nizu pred svojim navijačima nisu uspjeli savladati Prijedorčane, kojima očigledno prija teren u Istočnom Sarajevu, ali su proteklog vikenda morali da se zadovolje samo bodom.

Golova nije bilo ni u Gradišci, gdje su snage odmjerili Kozara i Tekstilac. Sjajni veteran na golu Dervenćana Dejan Plisnić zaustavio je sve napade domaćih i izrastao u junaka svog tima. Među najbolje ocijenjenim pojedincima u domaćoj ekipi bio je još jedan iskusni fudbaler, Boris Raspudić.

Osvajanje boda na "vrućem" gostovanju omogućilo je treneru Dervenćana Danimiru Milkanoviću da u našem izboru zauzme mjesto najboljeg stručnjaka kola.

Krupa, koja slovi za jednog od favorita za šampionsku titulu i promociju u Premijer ligu BIH, u drugom meču sezone ostvarila je prvu pobjedu, i to u gostima protiv Jedinstva.

Proradio je talentovani napadač Jovo Lukić, dok se u listu strijelaca upisao i Nikola Dujaković, prvo ime susreta.

Najubjedljiviji ovosezonski trijumf upisali su fudbaleri Željezničara, koji su u neravnopravnoj borbi deklasirali "vrtić" iz Gornjeg Crnjelova.

Sloga je primila 10 pogodaka, a četiri od njih postigli su vezisti "plavih" Nedeljko Crnomarković i 17-godišnji Danilo Teodorović, koji je uprkos činjenici da je nastupio samo u drugih 45 minuta, dva puta stigao da se upiše u strijelce.

Izvor: MONDO

TABELA - 2. KOLO:

3 boda - Miloš Perović (Tekstilac), Ozren Perić (Alfa Modriča),
2 - Nemanja Pekija (Rudar Prijedor),
1 - Asmir Avdukić, David Čolić, Nedeljko Crnomarković, Danilo Teodorović (Željezničar), Dušan Marić, Dragan Jolović, Dejan Plisnić (Tekstilac), Andrej Pavlović (Rudar Prijedor), Stefan Janjić (Podrinje), Mitar Trifković, Joco Stokić (Alfa Modriča), Srboljub Jandrić, Boris Raspudić (Kozara), Vučina Šćepanović, Aleksandar Pušara, Rade Bojanić (Slavija), Nikola Dujaković, Jovo Lukić (Krupa).

TABELA - TRENERI:

1 bod - Zoran Ćurguz (Željezničar), Danimir Milkanović (Tekstilac).

LISTA STRIJELACA:

2 gola - Miloš Perović, Dušan Marić (Tekstilac), Stefan Janjić (Podrinje), Nedeljko Crnomarković, Igor Kuzmanović, Aleksandar Petrović, Danilo Teodorović (Željezničar),
1 - Nikola Bjeloš (Slavija), Bojan Burazor, Andrej Pavlović, Milan Šikanjić (Rudar Prijedor), Stefan Milojević, Slađan Stupar, Nenad Rašević, Dragan Jolović (Tekstilac), Ozren Perić, Joco Stokić, Marko Tadić (Alfa Modriča), Nikola Dujaković, Jovo Lukić (Krupa), David Čolić, Srđan Ružičić (Željezničar).

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

PRVA LIGA RS - 2. KOLO:

Kozara - Tekstilac 0:0

Željezničar - Sloga 10:0 (5:0)
/Petrović 12, 89, Ružičić 19, Crnomarković 39, 50, Čolić 42, Kuzmanović 44, 68, Teodorović 51, 73/

Jedinstvo - Krupa 1:2 (0:1)
/Vujić 88 - Dujaković 13, Lukić 67/

Slavija - Rudar Prijedor 0:0

Alfa Modriča - Podrinje 3:1 (2:1)
/Stokić 3, Tadić 22, Perić 83 - Janjić 32/

TABELA: Željezničar 4, Tekstilac 4, Rudar Prijedor 4, Alfa Modriča 4, Krupa 4, Slavija 2, Kozara 2, Podrinje 1, Jedinstvo 0, Sloga 0.

Pratite MONDO SPORT i na Facebooku, Twitteru ili Instagramu...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC