Tekstilcu od Dodika za jubilej orden i 100.000 KM

Autor:

Fudbalski klub Tekstilac iz Dervente proslavio vijek postojanja.

Tekstilcu od Dodika za jubilej orden i 100.000 KM Foto: SRNA/Nenad Simić

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas na obilježavanju 100 godina postojanja Fudbalskog kluba Tekstilac u Derventi da je ovaj jubilej značajan ne samo za klub već i za lokalnu zajednicu, te predstavniku kluba Dušku Reljiću uručio Orden Njegoša trećeg reda kojim je Klub odlikovala predsjednik Srpske Željka Cvijanović.

Dodik je obećao i donaciju od 100.000 KM iz sredstava Republike Srpske.

"Činjenica da je održavan duh sporta i u najtežim godinama istorije iza nas govori da su ljudi imali visoku svijest o tome da se na ovaj način okupe i stvaraju pozitivnu atmosferu i sinergiju", rekao je Dodik novinarima na Gradskom stadionu u Derventi gdje je odigrana i revijalna utakmica između domaćina i veterana Crvene zvezde iz Beograda.

FK Tekstilac Derventa 100 godina postojanja vijek Milorad Dodik Foto: SRNA/Nenad Simić

On je naglasio i da Derventa bilježi najbolje dane u ekonomskom razvoju zahvaljujući ljudima okupljenima oko načelnika Milorada Simića.

Reljić je zahvalio na dodijeljenom priznanju i obećanim novčanim sredstvima.

"To nas obavezuje da nastavimo da radimo i da se borimo, a sa tim novcem znaćemo šta uraditi i graditi", rekao je Reljić.

Načelnik opštine Derventa Milorad Simić izrazio je zadovoljstvo što je imao priliku da učestvuje u obilježavanju 100 godina postojanja Kluba.

"Kada nešto traje 100 godina to je više od igre. To je velika stvar, a u našoj lokalnoj zajednici obilježavali smo i druge jubileje od 100 godina", rekao je Simić.

FK Tekstilac Derventa 100 godina postojanja vijek Milorad Dodik Foto: SRNA/Nenad Simić

BRATSKI REMI

Veterani Tekstilca i Crvene zvezde odigrali su 2:2. Strijelci za domaće bili su Hercešin i Railić, dok su za Beograđane pogađali Čula i Stojanović.

Među veteranima koji su nastupili za Crvenu zvezdu su Dragan Babić, Miloš Vasiljević, Goran Đukić, Ranko Smiljanić, Danilo Mandić, Jovan Krnješević, Slavoljub Janković i drugi.

Juče je na Gradskom stadionu, kao sastavni dio obilježavanja godišnjice Kluba, održan Međunarodni dječiji fudbalski turnir na kojem je učestvovalo oko 800 mladih fudbalera iz Republike Srpske, BiH i Hrvatske.

Ostale vijesti