Žižović: Kriza evidentna, ali ćemo se izdići

Autor:

Trener Radnika nije nezadovoljan nastupom protiv Sarajeva, ali svjestan je da njegova ekipa nema dobar "momentum".

2
A- A A+
Mladen Žižović Foto: MONDO/Bojan Jakovljević

Već četvrti poraz u pet odigranih mečeva doživjeli su fudbaleri Radnika, pa se nakon petog kola Premijer lige BiH nalaze na nezavidnom, pretposljednjem mjestu lige.

Trener Bijeljinaca Mladen Žižović zadovoljan je kako je njegova ekipa izgledala na "Koševu", gdje je Sarajevo upisalo minimalan trijumf 2:1.

"Željeli smo da se nametnemo otvorenom igrom, mislim da smo u tome uspjeli i da smo u pojedinim trenucima meča bili i bolji. Međutim, fudbal se igra zbog golova, Sarajevo je postiglo dva, mi jedan. Ali, nemam šta da zamjerim svojim igračima, mislim da smo odigrali dobru utakmicu", smatra Žižović.

Ipak, samo tri osvojena boda, mogu da zabrinu mladog stručnjaka. Start sezone nije onakav kakvom su se nadali u Semberiji.

"Kriza je evidentna, ali siguran sam da ćemo se izdići. Bilo ih je ranije. Imamo svoj način rada i pokušaćemo da je riješimo", poručuje Žižović.

Uvjeren je da će njegova ekipa, kako prvenstvo bude odmicalo, igrati sve bolje, te ponovo biti među ekipama koje će se boriti za gornji dio tabele.

"Prvenstvo je dugo, na kraju se bodovi sabiraju. I prošle, kao i pretprošle godine, svrstavali su nas među ekipe koje se bore za opstanak i nisu nas shvatali ozbiljno. Dežurni kritičari sada kažu da smo bili u pravu i nadam se da ćemo im ponovo odgovoriti, te se vratiti na mjesto koje nam objektivno pripada", zaključio je kormilar Radnika.

Priliku da uveća bodovni saldo, Radnik će imati u narednom kolu, kada u Bijeljinu stiže Mladost iz Doboja kod Kaknja.

Ostale vijesti