• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučić čeka povratak: Važna navika pobjeđivanja

Autor mondo.rs

Krilo "orlova" nada se da će poslije desetak dana pauze uspjeti da dođe do forme i pomogne ekipi na Mundobasketu. "Individualno smo mnogo kvalitetniji nego 2017".

 /Vladimir-Lucic-intervju-orlovi-Mundobasket-2019-put-u-Kinu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Vladimir Lučić povrijedio se već u drugoj pripremnoj utakmici nacionalnog tima, protiv Litvanije u "Štark areni", ali sve do pokušaja da se zagrije za meč u Kaunasu nije bio svjestan težine te povrede.

Kada je čuo da nije samo dobio udarac u predjelu iznad koljena, već i da ima malu rupturu mišića, shvatio je da će morati da pauzira i da će usred priprema ostati bez prilike da učestvuje u građenju timske igre za Svjetski kup.

Ruptura je skoro zacijelila, pa je u utorak sa ekipom otputovao za Kinu, ali i dalje ne zna kada će tačno početi da trenira i kako će mu tijelo reagovati.

"Nisam zabrinut, samo mi je žao što je povreda došla u lošem trenutku. Tek smo se okupili i trebalo je da uhvatimo zalet, ja individualno i sa ekipom... Mislim da ću fizički biti dobro, ali napraviti pauzu od desetak dana u ovoj fazi nije baš idealna stvar. Nadam se da ću biti u stanju da na neki način pomognem i doprinesem boljoj igri reprezentacije".

Miloš Teodosić i Dragan Milosavljević prošli su još gore od Lučića, naročito Milosavljević, sa kojim je povezan i kumstvom.

"Njegova povreda me je dosta pogodila, ali takve stvari su nam u opisu posla. Teova povreda, kao kapitena i nosioca ekipe, takođe", kaže krilo Bajerna i povlači paralelu sa Evropskim prvenstvom 2017.

U Istanbulu nisu mogli da nastupe Teodosić, Bjelica, Raduljica, Kalinić, Simonović i Nedović, a iz privatnih razloga nije bilo ni Jokića.

"Te godine je na prvenstvo otišlo 12 zdravih igrača i stigli smo skoro do samog kraja. Mislim da sada imamo individualno mnogo kvalitetniju ekipu i potencijal za najveći uspjeh".

Lučić kaže da mu se dopada ono što je prethodnih dana gledao preko televizije, na "Akropolis kupu".

"Izgledamo dobro. Ostvareni rezultati su značajni za stvaranje pobjedničkog mentaliteta. Vrlo je važno da naviknemo da pobjeđujemo i nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu".

"Orlovi" će se od 23. do 27. avgusta u Šenjangu sastati sa Italijom, Novim Zelandom i Francuskom, a onda se sele u Fošan, gdje će od 31. avgusta do 4. septembra igrati mečeve D grupe Svjetskog kupa, protiv Angole, Filipina i Italije.

Dalje idu dvije najbolje selekcije, uz prenošenje rezultata njihove utakmice u drugu grupnu fazu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC