• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UEFA neumoljiva: Ostaje kazna, bez publike!

Autor mondo.rs

Partizanu ostaje kazna, protiv Moldea bez publike. Poruka Save Miloševića koja govori sve!

 Partizan-bez-publike-protiv-Moldea Izvor: MN PRESS

Preoštra kazna Partizanu, takozvanom "višestrukom povratniku/prestupniku", kada je riječ o standardima Evropske fudbalske unije (UEFA), za sada, ostaje na snazi.

Zbog zastave sa "keltskim krstom", što se u Evropi smatra iskazom neonacizma, kao i povika na račun fudbalera Malatije i nekadašnjeg igrača Crvene zvezde Mičela Donalda "pi*** ciganska", što je shvaćeno kao "izliv rasizma", UEFA je kaznila Partizan sa čak dvije utakmice igranja evropskih mečeva pred praznim tribinama i novčano 24.250 evra.

To znači da će igrači Partizana u četvrtak uveče u Humskoj biti uskraćeni za podršku sa tribina u prvoj utakmici 4. kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv norveškog Moldea.

Pravni tim Partizana  krenuo je u pravnu borbu, međutim, odlučeno je da se zahtjev Partizana o privremenoj suspenziji kazne odbaci, što znači da crno-bijeli u četvrtak protiv Moldea neće imati pomoć sa tribina.

Ovo nije i kraj pravne borbe po ovom pitanju. Naime, žalbeni postupak se nastavlja, a ako kazna bude prepolovljena, čemu se nadaju na Topčiderskom brdu,  Partizan će naredni evropski meč kao domaćin igrati pred navijačima. U slučaju da prebrodi Molde to bi bilo u grupnoj fazi Lige Evrope.

Ali, ako UEFA ostane pri kazni od dvije utakmice, onda će Patizan prvu utakmicu kao domaćin u grupnoj fazi Lige Evrope igrati pred praznim tribinama ili, ako ne prođe u grupnu fazu, ta kazna će se prenijeti u narednu sezonu (u kvalifikacije za jedno od dva evropska takmičenja ako se Partizan plasira).

TV PRENOS PARTIZAN - MOLDE

Utakmicu će u četvrtak prenositi RTS.

Partizan se do sada naplaćao kazni zbog nedoličnog ponašanja navijača, odnosno ponašanja suprotno onim koji rigorozna UEFA prašta.

I ne samo da se naplaćao kazni, nego je jednom i bio izbačen iz Evrope. Prije 12 godina Partizan je bio izbačen iz Evrope (poslije incidenata sa navijačima protiv Zrinjskog u Mostaru), iako su momci na terenu tada pošteno uradili posao i već se bili kvalifikovali u narednu rundu takmičenja.

Nesumnjivo je da je ovoga puta kazna UEFA preoštra i pretjerana. Ipak, mora se znati da Partizan ima "debeo dosije" u UEFA i da je stoga i ova kazna izrečena na osnovu ranijih "grijehova".

Pročitajte šta je tim povodom u emisiji TV Arena sport u ponedjeljak uveče rekao trener Savo Milošević i kakvu je poruku imao za "navijače":

"Otkako sam u Partizanu (kao trener) ponavlja se ova situacija već treći put. To je prosto nevjerovatno, nekad pomislim da se to radi sa namjerom, sa jasnim ciljem da se uništi klub, nemam drugačije objašnjenje. Jer, ako znate i svjesni ste toga da takve stvari mogu žestoko da oštete klub a ipak ih radite onda ih radite sa namjerom. Ako je to tako, onda tu nema pomoći, onda je bolje da igramo bez publike, bolje po nas. Jer je sljedeća kazna tri godine van Evrope. Ako je to tako, onda bolje da su nas kaznili pet utakmica bez publike, znamo da smo sami sa sobom".

Dotakao se i Moldea, protivnika u 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope:

"Analiza Moldea je pokazala da je to ekipa koja je sklona da podlegne pritisku sa tribina. To je mogao da bude naš veliki adut u četvrtak a sami smo ga sebi izbacili iz ruku".

Partizan je prije dvije sezone takođe bio kažnjen suspenzijom stadiona od strane UEFA. "Parni valjak" se tada našao u sličnoj situaciji, jer je prvi meč plej-ofa za Ligu Evope igrao bez navijača protiv Videotona, a kasnije je u grupnoj fazi ugostio Dinamo iz Kijeva, takođe bez publike.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC