Usvojen izvještaj o izvršenju budžeta BiH

Autor:

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine održalo je petu redovnu sjednicu, iako je otkazana redovna sjednica na kojoj se danas trebalo raspravljati o Godišnjem nacionalnom planu za NATO.

0
A- A A+
predsjedništvo, dodik Foto: Fena/Alma Pašić Delić

Predsjedništvo BiH usvojilo je danas u Sarajevu Izvještaj o izvršenju budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2018. godinu, koji će biti dostavljen u Parlamentarnu skupštinu BiH na usvajanje.

Na današnjoj petoj redovnoj sjednici Predsjedništvo je usvojilo Zaključak u kojem traži od Savjeta ministara (u tehničkom mandatu) da u roku od 30 dana obezbijedi tri miliona KM za dovršetak graničnog prelaza Bratunac-LJubovija.

Predsjedništvo je prihvatilo Sporazum između BiH, Republike Srpske i Gradiške i NJemačke razvojne banke u iznosu od 3,8 miliona evra za finansiranje projekta Prikupljanje i tretman otpadnih voda u Gradišci.

Prihvaćen je i amandman na Ugovor BiH, Republike Srpske i Evropske investicione banke na Ugovor o finansiranju hitne pomoći u slučaju poplava i prevencije, saopšteno je iz Predsjedništva.

Predsjedništvo BiH prihvatilo je Protokol o saradnji između Savjeta ministara i Vlade Crne Gore u traženju nestalih lica.

Danas je donesena i Odluka o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Dodatnog protokola sedam o rješavanju sporova Sporazumu o izmjeni i pristupanju CEFTA 2006.

Predsjedništvo je usvojilo Platformu za nastup delegacije BiH na Generalnoj skupštini UN za ciklus zasjedanja 2019/2020. godine, uključujući generalnu debatu Generalne skupštine UN-a, koja će biti održana od 24. do 30. septembra.

Predsjedništvo je upoznato sa usaglašenim Nacrtom rezolucije o obilježavanju 75 godina postojanja UN, u kojoj se i ovom prilikom potvrđuje posvećenost Predsjedništva ciljevima i principima Povelje UN i opredjeljenje za promovisanje i jačanje multilateralizma.

Prihvaćen je poziv generalnog sekretara UN za pridruživanje članova Predsjedništva BiH klubu lidera, koji će biti nosilac aktivnosti u sprečavanju seksualne eksploatacije i zlostavljanja.

''Možda ćemo biti pametniji za mjesec dana''

Ostale vijesti