• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ze Roberto o Kutinju: Vrhunski posao Bajerna!

Autor mondo.ba

45-godišnji Brazilac nije štedio pohvale na račun svog osamnaest godina mlađeg sunarodnika.

U proteklim danima potvrđeno je da je Bajern Minhen sa Barselonom iskreirao ''transfer bombu'' – Filipe Kutinjo, koji je prije samo godinu i po u Kataloniju stigao iz Liverpula po cijeni od 145 miliona evra, nastupaće za Bavarce kao pozajmljen igrač.

Sportski direktor kluba sa Alijanc arene i igračka legenda aktuelnog šampiona Hasan Salihamidžić nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom, a danas su riječi oduševljenja stigle i od još jednog bivšeg prvotimca Bajerna – Kutinjovog zemljaka Ze Roberta, koji je ''sipao'' pohvale na račun 27-godišnjeg Kutinja, koji je, prema Ze Robertovim riječima, ''upravo ono što je doktor prepisao Bavarcima''.

''Po meni, Bajern je odradio vrhunski posao'', rekao je za sajt Bundeslige Ze Roberto, koji trenutno radi kao tehnički savjetnik Palmeirasa.

Klub iz Minhena u ovoj sezoni Lige šampiona želi da ''ispere gorak ukus'' iz prošle, s obzirom da je eliminisan već u osmini finala od kasnijeg osvajača – Liverpula.

45-godišnji Brazilac vjeruje da će Kutinjo imati izuzetnu ulogu u tom procesu, ali i u borbi za odbranu titule u njemačkom šampionatu, u kojem Bajern, za razliku od glavnog rivala, dortmundske Borusije, nije ušao kako je priželjkivao.

U ''redsima'' je Kutinjo bio ''onaj pravi'', u Barseloni se nije snašao na najbolji način, a Bajern je prilika za ''povratak na veliku scenu''.

''Ovo je velika šansa za Kutinja da dostigne nivo partija koje je pružao u Liverpulu. Međutim, da bi do toga došlo, Kutinjo mora da dobije slobodu da djeluje na omiljenom dijelu terena. Ne mislim, pri tome, na rigidno ispunjavanje taktičkih zamisli, već na slobodu da igra svoj fudbal, da šutira sa distance i stvara kvalitetnu vezu sa napadačima. Odbrana je izuzetno važna, ali kad u svojim redovima imate igrača poput Kutinja, morate da mu omogućite da se na terenu osjeća slobodno. Samo tad će biti srećan, a klub će imati koristi'', rekao je, između ostalog, Ze Roberto.

Filipe Kutinjo biće trinaesti brazilski fudbaler koji zadužuje opremu kluba koji je 28 puta bio državni šampion. Prije njega, boje bavarskog giganta branili su Bernardo, Mazinjo, Žoržinjo, Đovani Elber, Paulo Serđo, Lusio, Breno, Luiz Gustavo, Rafinja, Dante, Daglas Kosta i, naravno, Ze Roberto, koji se nalazi na petom mjestu po broju nastupa u Bundesligi kad su u pitanju strani igrači sa 336 ''recki''.

Tagovi

BM

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC