Trener Rozenborga: Meč sa Dinamom najvažniji

Autor:

Prva utakmica igra se sutra u Zagrebu, a revanš je sljedećeg utorka u Norveškoj.

Trener Rozenborga: Meč sa Dinamom najvažniji Foto: Anadolija/Stipe Majić

Plej-of runda kvalifikacija za Ligu šampiona donosi dvomeč hrvatskog i norveškog šampiona, Dinama i Rozenborga, a prva utakmica igra se sutra na Maksimiru sa početkom u 21 čas.

Uoči tog meča, trener i kapiten norveškog kluba poručili su kako je pred njima jedna od najvažnijih utakmica sezone te kako će igrači dati sve od sebe da prođu u sljedeću fazu takmičenja.

Trener Rosenborga Eirik Horneland istakao je da je Dinamo jedan od najtežih protivnika kojeg su mogli da izvuku u ovom dijelu takmičenja te kako još uvijek nije do kraja upoznat s načinom igre sutrašnjeg domaćina. Ocijenio je kako je ovo jedna od najvažnijih utamica sezone za njegov klub.

''Dinamo je ekipa koja redovno igra u Evropi na potpuno drugom nivou tako da od igrača očekujem bolji nastup i da daju što više od sebe'', rekao je Horneland.

Kapetan Rosenborga Majk Lindeman Jensem rekao je kako je za njegovu ekipu, nakon godina pauze, važan ulazak u Ligu šampiona, pa tako i sutrašnja utakmica protiv Dinama u Zagrebu. Poručio je kako će se njegovi saigrači "boriti i ići do kraja".

Jensen je istakao kako je u vrijeme igranja u Ligi šampiona u Rozenborgu stvorena jača kohezija među igračima koji su više na okupu, uz dobrog trenera i dobru publiku.

Ostale vijesti