• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tri kluba Premijer lige BiH pred suspenzijom

Autor mondo.ba

Do 13. septembra tri kluba moraju da izmire dugovanja prema povjeriocima ili će uslijediti suspenzija iz takmičenja pod okriljem Fudbalskog saveza BiH.

 Premijer liga BiH tri kluba pred suspenzijom Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Do odlaska na prvu reprezentativnu pauzu preostalo je da se odigraju još dva kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, ali i dva zaostala meča četvrte runde, u kojima se sastaju Široki Brijeg i Sarajevo, te Zrinjski i Zvijezda 09.

Do povratka sa dvosedmične pauze, prema pisanju Sportskog žurnala, tri kluba moraju da izmire određena dugovanja ili im u protivnom slijedi suspenzija,  što znači da će im biti zabranjeno odigravanje prvenstvenih i kup-utakmica. Kako navodi ovaj list, riječ je o Čeliku, Zvijezdi 09 i Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Od sva tri premijerligaša, Zeničani su u najtežoj situaciji s obzirom da moraju da isplate 19 664 konvertibilnih maraka. Stevi Nikoliću su dužni 8 744, Kenanu Hafizoviću 4 500, Josipu Šantiću 3 500, dok na račun FK Busovača moraju da uplate 2 900 KM (rok do 30. avgusta).

Klub iz etno-sela Stanišići mora da isplati banjalučkom Borcu 5 200 KM na osnovu naknade za treniranje Sergeja Dojčinovića, dok Mladost mora da reguliše dugovanja prema Laminu Dialu kojem se, shodno sudskoj presudi, duguje 1 519 konvertibilnih maraka.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC