Marjanović pred SP: Amerikanci su (i dalje) najjači

Autor:

Centar Dalasa smatra da "orlovi" 10 dana pred Mundobasket nisu ni blizu vrhunske forme, ali da idu u tom pravcu.

Marjanović pred SP: Amerikanci su (i dalje) najjači Foto: MONDO/Goran Sivački

Boban Marjanović jedan je od četiri klasična centra u sastavu Srbije za Svjetski kup u Kini.

U dosadašnjim pripremnim utakmicama je imao najmanju minutažu u konkurenciji Jokića, Raduljice i Milutinova, ali u svojim izjavama priča samo o timskoj igri i ciljevima.

"Biće interesantno i uzbudljivo, očekuje nas velika borba. Još uvijek nismo blizu top forme, ali idemo u tom pravcu, utakmicu po utakmicu. Znamo šta nam je činiti i svaku utakmicu igramo da je dobijemo, nadam se da će tako biti i na turniru (u Šenjangu). Spremamo se i idemo ka najvišem cilju".

Marjanović već godinama igra u NBA ligi, tako da odlično poznaje igrače koji će braniti boje SAD, aktuelnih svjetskih i olimpijskih šampiona. Iako su daleko od najjačeg sastava, njihovu veliku snagu vidi i u treneru Gregu Popoviću.

"Bez obzira na otkaze, imaju stvarno dobre igrače, na čelu sa jednim od najboljih trenera na svijetu. Čovjek zna da izvuče najbolje iz svakog igrača i iz svoje ekipe. Mislim da niko ne treba da ih potcjenjuje, jer su i dalje najjači i svakom će biti teško da ih dobije. Oni su 100 odsto favoriti", rekao je Marjanović.

Upitan može li Srbija da se nosi sa Amerikancima, sa kojima na Mundobasketu neće moći da se sastanemo prije polufinala, Bobi je odgovorio kratko i jasno.

"Generalno, mi možemo sa svakim".

Svjetsko prvenstvo počinje 31. avgusta i trajaće do 15. septembra, a Srbija prvi meč igra protiv Angole.

Ostale vijesti