• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milošević: Napašćemo, ali u Evropi nema neozbiljnih

Autor mondo.rs

Partizan će u četvrtak (21 sat) ugostiti u Humskoj norveški Molde u prvom meču plej-ofa za Ligu Evrope. Sa tribina - podrška djece!

 Partizan-Molde-4.-kolo-kvalifikacija-za-Ligu-Evrope-najava-utakmice Izvor: MN PRESS

Za razliku od prethodnog evropskog meča u Humskoj, kada je "parni valjak" na krilima navijača pregazio tursku Malatiju i stekao prednost dovoljnu da u revanšu obezbijedi prolaz u završnicu kvalifikacija, crno-bijeli zbog kazne UEFA (suspenzija stadiona dvije utakmice) protiv Skandinavaca neće imati podršku starije publike, već "samo" učenika svoje, ali i drugih škola fudbala iz Beograda i Srbije. 

Iako ova činjenica, nesumnjivo, predstavlja hendikep za tim trenera Save Miloševića, Beograđani ne bježe od uloge favorita. Naprotiv! Osvajač Kupa Srbije pokušaće na svom terenu da bude što ubjedljiviji i ako je moguće bez primljenog gola sačeka revanš na sjeveru Evrope.

Molde je na prethodnim utakmicama pokazao da je riječ o kvalitetnom timu, ali je istakao i slabosti, prije svega u Solunu, gdje je malo nedostajalo da protiv Arisa prokocka velikih 3:0, obezbijedivši tek u produžecima dvomeč sa Partizanom.

Ipak...

Norvežani su ove sezone već jednom uvjerili Beograđane da na gostovanjima mogu da budu i efikasni i vrlo ofanzivni, što je na svojoj koži ojsetio Čukarički, koji je poslije 0:0 u Moldeu lagano poražen na Banovom brdu (3:1).

"Čekaju nas dvije utakmice koje mogu da odrede sudbinu Partizana u narednom periodu. Jako je komplikovano kada se nađete u takvoj situaciji, jer sve što smo dobro uradili može da padne u vodu. Bez obzira na ishod, život će morati da se nastavi...", rekao je najprije Savo Milošević, ali je potom ispalio:

"Napašćemo, to je definitivno! Moramo da budemo organizovani i dobro postavljeni pozadi. Vrlo su opasni u promjeni posjeda, a to je ono što i nama donosi prednost. Ekrem je jako opasan, moramo da budemo disciplinovani i jako je bitno šta radimo iza lopte. Ne smijemo da gubimo glavu", rekao je Savo Milošević na konferenciji za novinare.

To što igra bez svojih navijača za Partizan je sa jedne strane hendikep, a sa druge i nije, jer je već navikao da bude u takvim situacijama. A i nema sumnje da će djeca biti glasna podrška crno-bijelima i u Humskoj će biti lijepa slika u četvrtak uveče.

"Mi smo navikli da igramo bez publike i to je možda naša prednost u odnosu na Molde, ali i ostale ekipe u Evropi. S druge strane, Molde je u Solunu pokazao da je podložan pritisku. Šteta, napravljena je vlika glupost, jer smo oštećeni i za par stotina hiljada evra", ističe trener crno-bijelih.

Apel Partizana: Urazumite se, inače nema Evrope!

Ono što je novinare najviše zanimalo je da li će najnovije pojačanje Bibras Natho moći da izdrži zahtjevnu utakmicu.

"Sa njim je slična situacija kao kada je došao Takuma Asano. Vjerovatno ćemo moći da ga koristimo u utakmici", odgovorio je Milošević znatiželji novinara i nastavio:

"Svi (ostali) igrači su spremni. Imamo komplikovanu situaciju sa Bojanom Ostojićem... U četvrtak uveče moramo da ponovimo ozbiljnu trku koju smo imali protiv Malatije. Biće nam potrebna i fizička i mentalna snaga".

Upoređujući utakmicu Moldea sa Čukaričkim i ono što čeka crno-bijele, kao i podijeljena mišljenja koja se kreću na dva pola - jedni kažu da je odličan, drugi "ništa posebno", Milošević kaže:

"Negdje na sredini. Molde jeste ozbiljna ekipa, jer neozbiljnih nema u Evropi, igrali smo, kako ste vi nazvali protiv poluamatera iz Velsa, pa nije bilo lako. Klasičan skandinavski predstavnik fudbala. Kvalitet mora da prate trka, voljni momenat, ako ga nema, onda od kvaliteta nema ništa. Sve to Skandinavci već imaju. Vidjeli ste uostalom kako je prošao Čukarički...".

A u odnosu na Malatiju, kakav je Molde?

"Malatija ima veći individualni kvalitet i ne robuje pretjeranoj organizaciji. Molde ima neke stvari koje radi šablonski, dobro su uigrani, a imaju i par igrača koji mogu da naprave problem".

Koji bi rezultat "garantovao" mirniji revanš?

"Ovo je dvomeč - 180 minuta. Gleda se krajnji rezultat i na osnovu njega se ispada ili prolazi. Garancija je 5:0, ali to je jako teško. Zvezda je kod kuće igrala 1:1, pa je opet prošla".

Zanimljivo je bilo i pitanje u vezi sa tradicijom. Protiv norveških ekipa Partizan je perfektan 7/7. Da li to opterećuje ili motiviše?

"Ni prvo, ni drugo. Mi smo prvi put izbacili Turke, ne bih volio da bude obrnuto", odgovorio je Milošević.

Na konferenciji za novinare bio je i mladi Strahinja Pavlović, koji će od naredne sezone igrati u Laciju. Upitan da li je sada rasterećeniji kada je prošla čitava priča oko transfera, lakonski je odgovorio:

"Pričaćemo o tome poslije utakmice".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC