• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Apple će praviti ekrane na istom mestu gde i Huawei?

Autor mondo.rs

Apple će nabavljati ekrane za premijum iPhone modele prvi put iz Kine?

 Apple će praviti ekrane na istom mestu gde i Huawei? Izvor: Promo/Apple

Američka kompanija Apple u završnoj je fazi sertifikovanja ekrana kineskog proizvođača BOE Technology Group za svoje iPhone uređaje, jer nastoji da smanji zavisnost od Samsung Electronics komponenti, piše japanski list Nikkei u izdanju za 20. avgust.

Apple će do kraja ove godine odlučiti da li će angažovati BOE kao dobavljača OLED ekrana (tehnologija, koja koristi organske svetleće diode za proizvodnju slike na ekranu), preneo je japanski poslovni dnevnik pozivajući se na neimenovane izvore.

Pročitajte i ovo: Očekivano, najbolji ekran među svim telefonima

Proizvođač iPhone uređaja "agresivno testira" fleksibilne OLED ekrane, koje proizvodi kompanija BOE, što povećava mogućnost da Apple prvi put ovu naprednu tehnologiju nabavi iz Kine, ocenjuje Nikkei, a prenosi Rojters.

BOE kompanija postala je poznatija, nakon što je Huawei kompanija na modelu imala problem sa prikazom na ekranu modela Mate 20 Pro. Tad se ispostavilo da je Mate 20 Pro dolazio sa dve vrste OLED ekrana - jednim, koji je proizvodio LG i koji je bio lošijeg kvaliteta i BOE, koji nije imao problema. Huawei kompanija i danas za svoje uređaje koristi BOE ekrane, recimo u Huawei P30 Pro modelu i ako je ova vest tačna, Apple će na istom mestu proizvoditi ekrane, kao i Huawei dosad.

Pročitajte i ovo: Samsung uložio milijarde $ za nove iPhone OLED ekrane

S druge strane, ako Apple zaista napusti Samsung, kao dobavljača, kompanija iz Južne Koreje više neće moći da računa na veliki priliv novca, koji svake godine ostvaruje kroz prodaju desetina miliona iPhone telefona godišnje. Ekran je najskuplja komponenta svakog iPhone uređaja i Samsung je čak otvorio nedavno fabriku za izradu minijaturnih OLED ekrana, s naglaskom na iPhone uređaje, pa bi kompanija mogla da izgubi dosta tranzicijom Apple kompanije u BOE proizvodnju.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS