• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aca "Trica": Srbija i Francuska su favoriti na SP!

Autor mondo.rs

"Otkazi u selekciji SAD mogli bi da im se obiju o glavu", poručio hrvatski trener, koji će u Kini predvoditi reprezentaciju Brazila

 Aco Petrović - Srbija i Francuska favoriti na SP Izvor: MN PRESS

Aleksandar Petrović već je odredio tim od 12 igrača koji će nastupati za selekciju Brazila na predstojećem Mundobasketu u Kini.

Iskusni hrvatski trener, koji će u Kini predvoditi najstariju ekipu, u pripremnom periodu odigrao je četiri kontrolna meča i zabilježio samo jedan poraz.

Slavili su Brazilci protiv Argentine (89:82), Crne Gore (80:69) i Urugvaja (100:53), a izgubili od selekcije Francuske (72:86).

Upravo taj jedini poraz uvjerio ih je u snagu Francuza, koje Petrović, uz Srbiju, smatra najvećim favoritima na Svjetskom kupu.

"Vrhunske evropske reprezentacija, a tu mislim na Srbiju i Francusku, su favoriti u odnosu na SAD!", prenijele su "Vijesti" Petrovićeve riječi.

On je i objasnio zašto bi Amerikanci mogli da imaju problema u Kini.

"Mislim da će Ameri imati velikih problema. Deset dana do početka SP, smatram da će Amerikanci sa svima igrati otvorene utakmice. Štaviše, više sam nego uvjeren da će doživjeti poraz, kao i to da će izgubiti više od jedne utakmice. Puno je bilo otkaza, recimo, moglo bi se Amerikancima to sve obiti o glavu, pa da se dovedu u poziciju da im olimpijske kvalifikacije sljedeće ljeto moraju igrati Lebron i drugovi”, rekao je Petrović.

Brazilci će na Mundobasketu u Kini igrati u grupi F, a rivali će im biti Grčka, Novi Zeland i Crna Gora.

"Ne smatram kako će utakmica sa Crnom Gorom biti za nas presudna, ona će samo biti neizvjesna. Na meču protiv Argentine poslali smo poruku Crnogorcima kakvu smo željeli da im pošaljemo, prije svega jer oni i sa Vučevićem u timu ne mogu mnogo toga da mijenjaju u svojoj igri. Bilo bi pogubno da mi shvatimo kako smo favoriti protiv Novog Zelanda sa kojim otvaramo SP. A gledao sam i Grčku na Akropolis kupu i video mnogo stvari. Imaju i dalje problem sa spoljnim šutom Adetokumba kad se svedu pet na pet”, analizirao je rivale popularni Aca "Trica" Petrović.

Svjetski kup u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC