• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ameri o potcjenjivanju: Pa nismo s ulice došli!

Autor mondo.rs

Džejsonu Tejtumu i Kembi Vokeru ne sviđa se što se o aktuelnoj reprezentaciji SAD govori kao o "B timu".

Poslije čak 19 otkaza pred Mundobasket - košarkaška reprezentacija SAD ne liči ni blizu na "dream team" pred kojim se svi unaprijed predaju, znajući da je nemoguće pobijediti!

U prilog tome svjedoči i "prognoza" FIBA o favoritima za Svetsko prvenstvo u Kini gdje su Amerikanci "skliznuli" na drugo mjesto iza reprezentacije Srbije, koja takođe nije kompletna, ali koja je za sada pokazala mnogo u sklopu priprema pred turnir.

I sam trener Greg Popović je svjestan da među svojim igračima ima možda jedno ili dva velika imena, a veliki skeptici su i navijači u SAD koji ne vjeruju u zlato...

/VIDEO: AKO JOŠ NEKO OTKAŽE KOD AMERIKANACA - TU JE POP/

Aktuelni svjetski i olimpijski šampion, obično kada uslijedi toliko broj otkaza, ne bi uspjevao da se okiti zlatnom medaljom, ali igrači koji su ostali na raspolaganju selektoru Popoviću ističu da im je upravo potcjenjivanje u javnosti najveća motivacija.

"Kao da su nas pokupili sa ulice... Mi smo NBA košarkaši i prilično smo dobri u onome što radimo, takve stvari nas samo motivišu", rekao je Džejson Tejtum iz Bostona.


Njegov novi saigrač Kemba Voker, i jedini Ol-star igrač u rosteru Amerikanaca, kazao je da takve stvari samo dodaju "gorivo na vatru", a da je većina njih do NBA lige i stigla tako što se u njih nije vjerovalo i morali su da se dokazuju.

"Gladni smo uspjeha", rekao je Voker od koga se mnogo očekuje.

Pred selektorom Gregom Popovićem su dvije utakmice protiv Australije, nakon kojih će odlučiti koji će to jedini košarkaš sa spiska Amerikanaca biti "precrtan" njegovom voljom, a ne odlukom igrača da se povuče...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC