SUKOB u Bernu, provokacije, policija pucala u vis!

Autor:

Incidenti na ulicama prijestonice Švajcarske uoči meča Jang Bojsa i Zvezde koji počinje u 21.00.

SUKOB u Bernu, provokacije, policija pucala u vis! Foto: iStock / Getty Images Plus

Više hiljada navijača Crvene zvezde, u korteu, iz centra Berna krenulo je danas po podne ka stadionu "Švajcarska" na utakmicu protiv Jang Bojsa u plej-ofu za Ligu šampiona.

Tokom prolaska kolone, nedaleko od ustanove za odvikavanje od narkotika, dogodio se kraći incident, kada se grupa navijača brutalno obračunala sa nekolicinom ljudi koji su bili sa spoljne strane ograde.

Policija je brzo reagovala pucnjima u vis, bez korišćenja bojeve municije, a situcija se potom smirila, jer su su dodatno pojavili i policajci opremljeni za razbijanje demonstracija.

Prethodno, kako javlja izvještač Tanjuga, nedaleko od Berenplaca, gdje su se skupljale Delije, dogodila se i provokacija Albanca iz svog stana, ali do incidenta nije došlo.

On je izašao na prozor i kratko dobacivao, na šta su navijači su na njegov potez odgovorili skandiranjem "Kosovo je srce Srbije".

Uz srpske pristalice nije primijećen veliki broj policije, samo dva vozila, koja su na kraju bila izljepljena sličicama Zvezdinih boja i obilježja.

Prva utakmica Jang Bojsa i Crvene zvezde počinje u 21 sat.

PRATITE UŽIVO UTAKMICU JANG BOJS - ZVEZDA

Ostale vijesti