Banjaluka: Uskoro novi vrtić na Starčevici

Autor:

U naselju Starčevica danas je počela rekonstrukcija gradskog poslovnog prostora koji će biti prilagođen za potrebe vrtića, gdje će biti smješteno oko 50 djece.

0
A- A A+
vrtić Foto: Vesna Kerkez, mondo.ba

  Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je novinarima da je ovo samo jedan od vrtića koji su u fazi pripreme ili nadogradnje, te da je cilj da do kraja sljedeće godine imaju još tri velika objekta.

On je naveo da je izvođač radova u Starčevici preduzeće "Tekton", te da je rok za završetak 90 dana.

Radojičić je podsjetio da je u toku gradnja novog vrtića u naselju Lazarevo, te gradnja tronamjenskog objekta na Petrićevcu, gdje će biti smješten i vrtić, kao i da se očekuje partnerstvo sa UNDP-om na obnovi i proširenju vrtića "Ježeva kućica".

Direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka Jelena Kurtinović izrazila je zadovoljstvo što će Starčevica, jedno od najvećih banjalučkih naselja, dobiti još jedan vrtić i istakla da je mnogo zahtjeva roditelja za smještaj djece.

"U ovom objektu trebalo bi da budu smještene vrtićka grupa od tri do šest godina i jaslička grupa za djecu od jedne do tri godine", navela je Kurtinovićeva.

Tagovi:

Ostale vijesti