Novi plejmejker Partizana postaje - Ukrajinac

Autor:

Prema nezvaničnim informacijama iz Ukrajine, Kori Volden će kao naturalizovan igrač nastupati za reprezentaciju te istočnoevropske zemlje.

Novi plejmejker Partizana postaje - Ukrajinac Foto: MN Press Markus Pejdž i Kori Volden

Amerikanac Kori Volden (27 godina, 188 cm), od ovog ljeta plejmejker Partizana, igraće za reprezentaciju Ukrajine, počev od februara 2020. i starta kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ukrajinski portal "Basket planet" saznaje da je Volden bio prva želja selektora Ainarsa Bagackisa i da je dao pristanak da nastupa za Ukrajinu, pa sada dogovor samo treba da se formalizuje izradom neophodnih dokumenata.

On je prethodne dvije sezone proveo u izraelskom Hapoel Holonu, gdje je 2018/19 imao prosjeke od 18,4 poena i 5,0 asistencija u domaćoj ligi, odnosno 13,8 poena i 4,0 asistencija u FIBA Ligi šampiona.

Doprinio je osvajanju nacionalnog Kupa i dobio MVP trofej za partije u prvenstvu Izraela.

Za Ukrajinu su kao naturalizovani igrači ranije nastupali Stiven Bert, Judžin "Puh" Džeter (kada su 2013. pod vođstvom Majka Fratela bili šesti na Eurobasketu u Sloveniji) i Džerom Rendl.

Imajući u vidu raspored takmičenja iz prethodnih sezona, Voldena neće biti na treninzima Partizana tokom FIBA "prozora" koji će uslediti posle finalnog turnira Kupa Radivoja Koraća.

Tagovi:

Ostale vijesti