Vozio "230 na sat" na opasnoj dionici u RS

Autor:

Na pravcu od Bijeljine ka Ugljeviku prethodnih dana zabilježena su dva slučaja ekstremno brze vožnje u kojima su učestvovala lica mlađa od 25 godina, izjavio je danas načelnik Policijske uprave Bijeljina Žarko Ćosić.

1
A- A A+
autoput, vožnja, saobraćaj, retrovizor Foto: MONDO/Predrag Vujić

Ćosić je na konferenciji za novinare u sjedištu Policijske uprave naveo dva primjera ekstremno brze vožnje, i to od 230 kilometara na čas, što je objavljeno na društvenim mrežama, kao i 167 kilometara na čas evidentirano radarom. 

U oba slučaja riječ je dionici puta u mjestu Donji Zagoni, gdje su prije dva dana u saobraćajnoj nesreći poginula dva lica. 


Ćosić je istakao da policija intenzivno preduzima preventivne i represivne mjere protiv vozača koji divljaju na putevima, ali i da roditelji treba da sprečavaju takvo ponašanje svoje djece, umjesto što samo plaćaju njihove kazne i dozvoljavaju da voze i nakon oduzimanja dozvole.

Prema podacima policije, radarski sistem "dual" je za 17 dana rada u avgustu na području Policijske uprave Bijeljina evidentirao 1.480 prekoračenja brzine, a takozvani "presretači" od 15. do 19. avgusta 111 prekrašaja.

Na području ove uprave u julu se dogodilo 114 saobraćajnih nezgoda u kojima je pet lica teško i 35 lakše povrijeđeno.

Inspektor u sektoru policije Simo Cvjetinović rekao je novinarima da su u ovom periodu iz saobraćaja isključena 234 vozača zbog alkoholisanosti, kao i da je neprilagođena brzina bila dominantan uzrok saobraćajnih nezgoda.

Cvjetinović je pred početak školske godine najavio niz preventivnih mjera, kao što su prisustvo policije u blizini škola, regulisanje saobraćaja na prilazima školama, kontrolu tehničke ispravnosti autobusa za prevoz učenika i podizanje nivoa saradnje sa školski rukovodstvom s ciljem bezbjednosti učenika.

Prema podacima Policijske uprave Bijeljina, u julu je na području njihove operativne nadležnosti evidentirano 85 krivičnih djela, od toga 70 opšteg kriminaliteta, osam slučajeva privrednog kriminala, tri iz oblasti zloupotrebe droge i četiri krivična djela protiv bezbjednosti saobraćaja.

Koeficijent ukupne rasvjetljenosti krivičnih djela je 73 odsto.

Ostale vijesti