• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometna Premijer liga BiH sa 17 klubova

Autor mondo.ba

Takmičenje za muškarce počinje 14. septembra, a titulu brani Izviđač.

 Rukomet Premijer liga BiH sa 17 klubova Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

U Doboju su danas, konačno, na sjednici Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, nakon nekoliko neuspjelih pokušaja, riješene sve nedoumice kad je u pitanju Premijer liga Bosne i Hercegovine i brojaće 17 klubova

Ovo je jednoglasna odluka Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH, koju je podržalo 19 klubova od ukupno 29 (muški i ženski) koji igraju Premijer ligu BiH.

''Ovo je pobjeda rukometa i drago mi je što su i klubovi prisustvovali sjednici i bili su za broj učesnika u Ligi i da ona treba da počne po našoj ranijoj odluci'', riječi su Marinka Umičevića, predsjednika Rukometnog saveza BiH.

Rukometaši startuju 14. septembra, a u prvom kolu sastaju se: Drina - Vogošća, Lokomotiva - Izviđač, Sloga Doboj - Konjuh, Slavija - Bosna, Leotar - Maglaj, Goražde - Sloboda, Iskra - Zrinjski i Borac m:tel - Gralanica, a slobodna je Sloga iz Gornjeg Vakufa. Titulu brani Izviđač.

Prvenstvo za rukometašice počinje 21. septembra, a parovi prvog kola su: Hadžići - Borac, Izviđač - Krivaja, Mira - Katarina, Zrinjski - Goražde, Grude - Jedinstvo Brčko i Jedinstvo Tuzla - Dubica. Trofej brani ekipu Gruda.

Na sjednici Upravnog odbora ukinuta je kazna treneru Lokomotive Žikici Milosavljeviću, a zasjedanju nisu prisustvovali delegati hrvatskog naroda koji su dan prije sjednice poslali dopis da neće učestvovati u radu iste, a u obavezi su da to učine 48 časova prije sjednice.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC