• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ni Juve, ni Inter: Oni najviše dobiju od sponzora!

Autor mondo.rs

Jedan od najuticajnijih medija na "Čizmi" objavio je koliko tamošnji klubovi zarađuju od reklama na dresovima, velikani su najbolji, ali veliko iznenađenje je na vrhu liste.

Poznato je da fudbalski klubovi u današnje vrijeme mnogo zarađuju kroz aktivnosti van terena, a jedan od najuticajnijih faktora na njihove finansije jesu upravo sponzorski ugovori.


"Gazeta delo Sport" je tako danas objavila zvanične zarade članova Serije A samo od natpisa koje nose na dresovima.

Italijani su za predstojeću sezonu, sve ukupno, dobili oko 116 miliona evra da bi nosili imena svjetski poznatih brendova na terenima širom države i Evrope, a poredak po pojedinačnim zaradama je manje-više očekivan, ali uz neočekivano ime na samom vrhu liste.

Naime, u pogledu zarade od reklame na majicama najuspješniji je Sasuolo, i što je zanimljivo, sav novac dobijaju od jednog sponzora. Njima "Mapel" za nošenje natpisa plaća 18 miliona evra za sezonu, bitno više od svih ostalih ekipa sličnog kvaliteta, dok su iza sebe na drugom mestu ostavili Juventus kojem "Jeep" plaća milion evra manje.

Za njima na listi na diobi trećeg mjesta nalaze se Roma i Milan koji od svojih sponzora inkasiraju 14 miliona evra, ali uz podatak da Rimljanima tu svotu obezbijede "Qatar Airways" i "Hyundai", dok "rosoneri" zarađuju samo od "Emiratesa“.

Dvocifrenu zaradu u milionima evra ima još i Inter, dugogodišnji sponzor "Pireli" u njihov budžet sasuće još deset i po miliona, dok je Napoli blizu i od svoja tri finansijera na majicama dobija devet.

Najmanju zaradu upisuju Sampdorija, Spal i Đenova, oni dobijaju između pola miliona i 700 hiljada evra za nošenje imena kompanija na godišnjem nivou, a jedini klub koji ne ostvaruje profit od sponzora na dresu jeste Lacio čiji igrači u predstojećoj sezoni neće imati nikakav natpis na grudima.

Sasuolo je tako u probranom društvu, ne čudi što su sada već situiran učesnik najjače italijanske lige s obzirom na činjenicu da posluju na tako visokom nivou.

Ipak, velikani ne jure za tim novcem, on im nije najvažniji jer eventualne "nedostatke" pokrivaju prodajom dresova u neograničenim količinama.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC