• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpkinje, šampionke, počinju Evropsko prvenstvo!

Autor mondo.rs

Pročitajte izjave selektora i kapitenke pred uvodni meč srpske reprezentacije na kontinentalnoj smotri.

 Odbojkašice Evropsko prvenstvo izjave Izvor: MN PRESS

Selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije Zoran Terzić rekao je danas da njegova ekipa predstojeće Evropsko prvenstvo dočekuje s velikim očekivanjima, ali poziva na oprez, navodeći da će svi rivali sigurni imati motiv da pobijede aktuelnog šampiona.

/Počinje Evropsko prvenstvo: Djevojke kreću u odbranu zlata!/

"Evropsko prvenstvo dočekujemo s velikim očekivanjima, kako zbog cijele javnosti, tako i zbog nas samih. Sigurno da mi kao aktuelni prvaci Evrope i svijeta očekujemo da ćemo napraviti dobar rezulat. Neće biti lako, bez obzira na razmišljanje pojedinaca da će nama sada biti lakše nego na Svjetskom prvenstvu", rekao je Terzić, a prenio je Odbojkaški savez Srbije.

Dodao je da ima mnogo dobrih ekipa, koje će se sigurno boriti za najviša mesta i medalje.


"Većina njih će igrati svoje najbolje utakmice upravo protiv Srbije, jer uvijek svi igraju da pobijede šampiona", rekao je Terzić.

On je kazao da je najbitnije da ekipa od prve utakmice "uđe u prepoznatljiv ritam" i da se "ne zavara time da su to slabije utakmice", jer je potrebna "dobra podloga" za eliminacionu fazu.

"Od osmine finala nema popravnog. Prije svega se nadam da će djevojke biti zdrave, spremne, motivisane i pune energije za ono što nam slijedi", rekao je on.

Srbija će odbranu titule šampiona Evrope početi sutra utakmicom protiv Finske u Ankari.

"Nismo imali mnogo materijala, one su igrale neke utakmice ove godine, ali trebalo bi da budemo realni, oni su po kvalitetu dosta ispod nas. Pobjeda ne bi trebalo da se dovodi u pitanje. Treba odraditi utakmicu na pravi način, da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i bolje... Da taj početak bude kako treba, ako ni zbog čega drugog, onda zbog samopouzdanja za naredne mečeve", rekao je selektor Srbije.

Kapiten selekcije Maja Ognjenović kazala je da je "vrlo uzbuđena" zbog početka Evropskog pvenstva, iako joj je to sedmo kontinentalno takmičenje u karijeri.

"Vrlo sam uzbuđena, iako je bilo par momenata, prije svega, motivacionih kriza. Imajući u vidu da nisam učestvovala 2017. godine, radujem se početku ovog takmičenja, jer pored olimpijskih kvalifikacija, znali smo da je ovog ljeta Evropsko prvenstvo jedno od glavnih takmičenja", rekla je Ognjenovićeva.

Ona je izrazila nadu da će ekipa na kontinentalnom šampionatu pokazati da je u samom vrhu svjetske i evropske odbojke.

Ognjenović je dodala da prvi rival na prvenstvu, selekcija Finske, "prosto nije istog renomea i reputacije", ali da bi taj meč trebalo iskoristiti kao dobru provjeru i mogućnost da se ekipa uigra i dođe do prepoznatljive igre.

Utakmica između Srbije i Finske igraće se sutra u Ankari od 16.00 po srednjeevropskom vremenu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC