• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Težak žrijeb za US Open: Sten, Danil i Rodžer!

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser imaće komplikovan zadatak na putu odbrane trofeja na US Openu, pošto su u njegovom dijelu žrijeba neka poznata imena...

Novak Đoković će odbranu titule na US Openu početi protiv španskog tenisera Roberta Karbeljasa Baene (76. na ATP listi), s kojim nikada do sada nije igrao, odlučeno je na današnjem žrijebu za posljednji ovogodišnji grend slem turnir!

Projektovani žrijeb govori da bi Đoković već u osmini finala da se sretne sa Stenom Vavrinkom ili Kevinom Andersonom, dok je u četvrtfinalu mogući rival Danil Medvedev.

Sjajni Rus je u izvanrednoj formi i bio je finalista prethodna tri turnira, a u Sinsinatiju je došao i do trofeja tako što je u polufinalu, poslije preokreta i zahvaljući "ubitačnim" servisima, pobijedio upravo Novaka Đokovića.

Žrijeb je odlučio i da je u Novakovom dijelu kostura i Rodžer Federer.

Takođe, zanimljivo je da su tu i čak još četvorica srpskih tenisera: Janko Tipsarević, koji je najavio povlačenje, igra sa Denisom Kudlom (SAD), pa bi u slučaju prolaska išao na Dušana Lajovića, ako ovaj "izbaci" Stiva Darsisa (Belgija).

Moguć je i rani duel Lasla Đerea i Miomira Kecmanovića ako budu uspješni na startu turnira protiv Žeremija Šardija i Zakarija Svajde.

U "projektovanom" žrijebu moguće je da u trećem kolu vidimo još jedan srpski duel, Dušana Lajovića i Novaka Đokovića. Prije potencijalnog meča sa Ducijem, Noletu će na put stati Sem Kveri (SAD) ili Huan Ignasio Londero (Argentina).

Vrijedi napomenuti da Federer u prvom kolu igra protiv kvalifikanta dok mu potom slijede Džumhur, Puj, Gofan i Nišikori, dok je druga strana neizvjesnija.

Rafael Nadal, drugi favorit za osvajanje US Opena, u projektovanom žrijebu ima Milmana, Kokinakisa i Verdaska, dok bi potom mogao sa Čilićem ili Iznerom, pa Zverevim ili Hačanovim, dok za polufinale konkurišu trojica: Tim, Cicipas i Bautista Ahut.

Turnir počinje u ponedjeljak (26. avgust) i igra se do 8. septembra. Ukupni nagradni fond iznosi čak 57.238.700 dolara.

Novak Đoković je do sada triput osvojio US Open - 2011, 2015. i 2018. godine, a u svojoj kolekciji ima 16 grend slem trofeja. Na jedan je od Rafaela Nadala (17), dok mu Rodžer Federer bježi četiri (20). Vrijedi dodati i da je Nole čak pet puta gubio finale u Njujorku, a nadamo se da je kraj tom nizu...

Važno je napomenuti da će se u prvih devet dana turnira dnevni mečevi igrati od 17 časova po centralnoevropskom vremenu, dok večernji program počinje u 1 sat iza ponoći, takođe po centralnoevropskom.

Prvo polufinale će se igrati od 22 časa, drugo odmah iza njega, dok je i termin finala za nedjelju (8. septembar) 22.00.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC