Kavani donio odluku – posljednja sezona u PSŽ?

Autor:

Urugvajski napadač dogovorio je saradnju sa Amerikancima, čim klub počne da se takmiči u najjačem rangu, potpisuje za njih.

Kavani donio odluku – posljednja sezona u PSŽ? Foto: Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Edinson Kavani je prelomio, napustiće Pari sen Žermen i preseliće se "preko bare".

Naime, prema navodima "Gazeta delo Sporta", on će po završetku ove sezone zamijeniti Evropu Amerikom i preseliti se u novoosnovani Inter Majami. Govori se da će potpisati trogodišnji ugovor, a taj potez bi značio i rastanak fudbalera od "ozbiljnijeg" fudbala na kontinentu.

zvezda pari sen žermen psž psg fk crvena zvezda delije liga šampiona Foto: MONDO/Stefan Stojanović


Već dugo se priča o njegovoj potencijalnoj promjeni sredine, i milanski klub istog imena mu je bio na tragu, ali dogovori nisu prošli, najviše jer su Parižani bili odlučni u namjeri da ga zadrže u klubu.


Ipak, čini se da je želja Urugvajca da napusti Francusku bila veća, istjeraće svoje, ali neće otići u ekipu koja na evro-sceni može da bude konkurentna "svecima", pa je moguće da je to bio jedan od uslova da bi ga pustili da ode.

Tim iz Majamija počeće da se takmiči u MLS-u od 2020, osnovani su sredinom ove godine, a pažnju su privukli i činjenicom da je jedan od vlasnika Dejvid Bekam.

Kavani će u Sjedinjene Države otići kao slobodan igrač, ugovor sa ekipom iz Pariza mu traje do kraja sezone, pa će se rastati "u miru". To bi takođe značilo i da je ovo sezona u kojoj su na "Parku prinčeva" možda zacrtali i zenit ove ekipe, planiraju da krenu na Ligu šampiona, a vidjećemo da li će to i ostvariti.

Mnogo toga zavisi od Nejmara, ukoliko on ode, ma koliko paradoksalno zvučalo, čini se da će biti jači, s obzirom da klubovi koje bi mogao da pojača za njega nude bogatstvo i nadoknadu u vidu fudbalera.

Moguća "sezona odluke" nije sjajno počela, već u drugom kolu su upisali prvi poraz, a djeluje da im je priča o odlasku Brazilca zasad teg oko noge, te da će kada avgust napokon prođe, zasigurno djelovati bolje na terenu.

Ostale vijesti