• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Android: Novo ime,nov izgled i naš prvi test VIDEO

Autor mondo.rs

Pogledajte šta je sve novo u novom Android operativnom sistemu!

 Android 10 premijera, Android 10, Android 10 test, Android 10 utisci, Android Q Android 10 Izvor: MONDO / Google / Android

Kompanija Google je i zvanično otkrila novo ime, zapravo novu seriju naziva za Android operativni sistem. Kolačići, slatkiši i lizalice su stvar prošlosti, jer se s prvom decenijom postojanja Android OS-a zaokružuje i staro nazivanje i prelazi na novo - brojevima.

Od danas tj. od 22. avgusta Android Q se i zvanično zove Android 10 i tako će nadalje i biti, odnosno umesto imena slatkiša stajaće brojevi.

Osim novog imena, koje nije toliko novo, ali je zvanično broj zamenio poslasticu, nov je i ANDROID font, koji je duži tj. razmaknutiji, a delovi slova su zaobljeniji, više kružni i strogo i precizno definisani matematičkim proračunima i skicama. Takođe, Android font postaje isključivo crn, a logotip je osvežen nešto drugačijom bojom i nešto izmenjenim delovima, koji su, poput fonta, zaobljeni i razmaknuti.

Uostalom, već imamo priliku da vam to sve i pokažemo u videu:

Android 10 premijera
Izvor: Android

Naravno MONDO MobIT ne bi bio to što jeste da nije u prilici da ode i korak dalje! Već neko vreme testiramo blizu finalne, ali i dalje BETA verziju Android 10 sistema na Huawei P30 Pro uređaju, na kojem je jasno objavljeno još početkom avgusta, kad smo aktivno ušli u Huawei BETA program da će se novi Android zvati Android 10.0.0. Takođe ovom prilikom vas pozivamo i da pročitate naše prve utiske o Android 10 sistemu, zajedno sa Huawei EMUI 10 korisničkim okruženjem, koje smo ekskluzivno predstavili baš na isti dan premijere Android 10 sistema.

Vaša pitanja su dobrodošla, spremamo i video opis Android 10 + EMUI 10, pa nas slobodno kontaktirajte na društvenim mrežama, u komentarima ili mejlom: [email protected].

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS