Novi napad u Hrvatskoj - pretučen Srbin kod Rijeke

Autor:

Još jedan napad na Srbe u Hrvatskoj dogodio u okolini Rijeke, kada je pretučen srpski povratnik Dobrivoje Arsić, čemu su prethodile uvrede na nacionalnoj osnovi, prenosi zagrebački portal Index.hr.

1
A- A A+

k-1, k1, kik-boks, kik boks, borba, ring, tuča, krv Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Pravni savetnik Srpskog nacionalnog veća Milan Eraković izjavio je da su 70-godišnjeg povratnika Dobrivoja Arsića verbalno, a zatim i fizički napale nepoznate osobe, od kojih je jednu prepoznao kao stanara susedne zgrade.

Posle verbalnog napada, Arsić, koji je i invalid, dva puta je zvao policiju, a pošto se dolazak policje odužio, usledio je fizički napad.

Povod za incident je bilo pitanje parkiranja ispred stambene zgrade, ali Index navodi da je indikativno to što su napadači znali ime i prezime povratnika i da je vređanje bilo usmereno na njegovu nacionalnost i činjenicu da je povratnik.

Knin:Palicom Srbinu odmah razbili glavu, vlasnik plakao

Grupa maskiranih napadača upala je juče u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde, a u tuči je povređeno pet osoba, kao i jedno dete.

Nakon toga su nepoznati napadači u mestu Đevrske verbalno, a potom i fizički, napali vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povređen.

Vikali: "Majku vam j...m, Zvezdu gledate" - nastao HAOS

Ostale vijesti