Navaljni NE ODUSTAJE:Biće novih i masovnijih protesta

Autor:

Ruski opozicionar i kritičar Kremlja Aleksej Navaljni poručio je danas, nakon izlaska iz zatvora, da će se protesti protiv vlasti nastaviti i da će biti masovniji.

0
A- A A+
Aleksej Navaljni Foto: Tanjug/AP Photo/Pavel Golovkin Aleksej Navaljni

  "Sada vidimo da im laži i prevare nisu dovoljne. Nije im dovoljno da zabrane kandidatima da izađu na izbore. Oni namerno žele da uhapse desetine ljude i pretuku na stotine... To pokazuje da ne postoji podrška ovom režimu. Oni to osećaju i uplašeni su", tvrdi Navaljni, koji se obratio samo nekoliko minuta po izlasku iz zatvora, u kojem je proveo 30 dana zbog podsticanja na proteste za slobodne izbore.

Navaljni je dodao da ne sumnja da će se talas protesta povećati uprkos, kako tvrdi, "pravim delima zastrašivanja i terora koji se trenutno događaju dok se ljudi nasumice hapse".

On je poručio da će "režim ozbiljno zažaliti zbog onoga što je uradio", prenosi Rojters.

Ruski opozicionar  oslobođen je nakon što je sud u Moskvi odbio zahtev direktora zatvora da mu se kazna produži za 18 sati.

Navaljni, koji važi za najvećeg neprijatelja Kremlja, osuđen je prošlog meseca na 30 dana zatvora zbog organizovanja nedozvoljenih protesta opozicije.

U Moskvi se mesec dana organizuju protesti zbog odbijanja kandidatura opozicije za izbor gradske skupštine Moskve.

Opozicija koja je lišena učešća na važnijim izborima, kao što su predsednički, mobilisala se za ove lokalne izbore, u nadi da će moći da utiče na odluke o upravljanju ogromnim budžetom predviđenim za glavni grad Rusije.

Ostale vijesti