• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukas: Moramo pobijediti Borac, na bilo koji način

Autori mondo.ba Autori Fena

"Pred imperativom smo da na bilo koji način dođemo do pobjede nad Borcem", rekao je trener Zrinjskog Hari Vukas pred duel u Mostaru.

Nakon ispadanja iz Evrope fudbaleri Zrinjskog imali su više vremena za odmor i pripremu utakmice šestog kola Premijer lige BiH protiv Borca u kojoj su, po riječima trenera Harija Vukasa, "plemići" pred imperativom pobjede.

“S obzirom na otvaranje Premijer lige BiH, bez obzira na težak raspored koji smo imali, pred imperativom smo da na bilo koji način dođemo do pobjede nad Borcem. Bilo bi dobro da to nje dođemo uz kvalitetnu igru kakvu mi možemo prezentovati. Međutim, kao trener svjestan sam svoje odgovornosti i važnosti rezultata, tako da na sve moguće načine pokušavam svojoj ekipi prenijeti pobjednički mentalitet”, rekao je Vukas na konferenciji za novinare.

Kao i proteklih godina Zrinjski se muči na početku sezone i paralelno igranje na dva kolosijeka ostavlja traga na ekipi.

Tako je u dosadašnja četiri odigrana susreta u domaćem prvenstvu Zrinjski upisao dva poraza (Sarajevo i Željezničar), remi protiv Tuzla sitija i pobjedu nad Veležom.

Vukas je rekao da je klub na sve moguće načine, u okviru svojih mogućnosti, radio na regeneraciji igrača između evropskih i domaćih utakmica, ali po njegovim riječima, Zrinjski kao ni drugi klubovi iz BiH nemaju resurse kojima raspolažu bogatiji klubovi.

“Evropski klubovi, pa čak i oni koji nisu top klubovi, imaju parne saune i sve ostale stvari koje jako pomažu u regeneraciji igrača, a koje su dosta skupe. Njihovi igrači dan nakon utakmice imaju paket regeneracije, pa su za tri-četiri dana potpuno spremni. Kod nas je to na nižem nivou i moraće se po tom pitanju nešto uraditi”, zaključio je Vukas.

Najviše problema Zrinjski ima u napadu. U četiri utakmice Premijer lige BiH Zrinjski je postigao samo jedan gol, a i taj pogodak bio je autogol Veleža kojim je Zrinjski slavio u gradskom derbiju.

“Jednostavno, fali nam boljih rješenja, boljih kretnji i boljih odluka u zadnjoj trećini terena. Nadam se da ćemo u tom segmentu igre sutra biti puno bolji jer, ako tu budemo dobri i ako postignemo rani gol, biće nam puno lakše igrati”, dodao je trener "plemića".

Što se tiče Borca, Vukas je istakao da se radi o kvalitetnoj ekipi punoj iskusnih igrača.

“U tri gostujuća susreta prezentovali su se jako dobro. Igraju s čvrstim blokom nazad i brzim izlascima naprijed. Očekuje nas sigurno jako teška utakmica. Moramo biti dobri prema naprijed, ali i jako oprezni u trenutku kada izgubimo loptu”, poručio je Vukas.

Sutrašnju utakmicu zbog problema s povredama propustiće Dario Rugašević, Mario Tičinović i Kristijan Stanić, a premijerni nastup u dresu s lentom mogao bi upisati novi napadač Zrinjskog i nekadašnji fudbaler Borca, Petar Kunić, koji je dobio sve potrebne papire.

Utakmica se igra na stadionu pod Bijelim brijegom od 20 časova uz direktan prenos na BHT1.

PLBIH, 6. kolo:

Čelik – Tuzla siti (17.00)
Radnik – Mladost DK
Sarajevo – Velež (18.00)
Sloboda – Zvijezda 09 (19.00)
Široki Brijeg – Željezničar (20.00)
Zrinjski – Borac (20.00)

TABELA: Željezničar 11, Sarajevo (-1) 10, Tuzla siti 10, Borac 8, Čelik 8, Sloboda 6, Mladost DK 5, Široki Brijeg (-1) 4, Zrinjski (-1) 4, Velež 4, Radnik 3, Zvijezda 09 2

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

goga

Koji su to nacini sem gola vise. Moze svsko svasta pricati a Kovacevic i FS RS sute.

Jao

Jao, Vukas, čuj Borac brzo izlazi prema naprijed??? Pa gdje si ih gledao, je l onu Maletićevu generaciju 2011. god. Ovo je živa istina ako brzo uvalite go, Borac je donji. Ali ako ga Velikan uvali haha

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC