Slučaj Šijan: Policija uhapsila Miloša Obradova

Autor:

Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su na zahtjev MUP-a Republike Srpske Miloša Obradova, koji se dovodi u vezi sa ubistvom Damira Ostojića i pokušajem ubistva njegove supruge Sandre Јošić.

0
A- A A+
Kozarska ulica, Banjaluka Foto: Mondo/Brankica Spasenić

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Suvada Kuldija rekla je Srni da bi Obradov najvjerovatnije trebalo da bude izručen MUP-u Republike Srpske, ali da sve zavisi od komunikacije dva MUP-a.

Damir Ostojić je ubijen 5. septembra prošle godine u Kozarskoj ulici u banjalučkom naselju Kočićev vijenac, kada je ubica u njega i suprugu, koji su naišli u terencu, ispalio rafal. 

Nekoliko dana nakon zločina policija je u Piskavici nadomak Banjaluke pronašla zapaljen automobil i u njemu automatsku pušku, korištenu u ubistvu.

Istragom je utvrđeno da je to vozilo mjesec i po dana prije pronalaska ukradeno u Sarajevu.

Obradov je pušten iz pritvora u kojem je bio zbog istrage ubistva sarajevskih policajaca, a odmah nakon puštanja iz pritvora uhapsili su ga pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičenom za ubistvo Ostojića i pokušaj ubistva njegove supruge, Srećku Trifkoviću 25. jula određen je jednomjesečni pritvor. Trifković je uložio žalbu, ali je ona odbijena, prenosi RTRS.

Ostale vijesti