Google je sad baš preterao

Autor:

Da li znate da Google Photos sad i bukvalno ima mogućnost da ČITA vaše slike?!

Google je sad baš preterao Foto: MONDO portal

Verovali ili ne, nakon što je pokupio slike velikog broja korisnika i na njima prepoznaje lokacije, lica, popularne spomenike, popularna mesta i druge detalje, Google sad u Google Photos prepoznaje i čita čak i tekst na fotkama! Google je ovu opciju tj. funkciju potvrdio na svom Twitter nalogu.

Uskoro će prvo korisnici Android telefona, a posle svi Google Photos aplikacije, biti u prilici da pretražuju fotografije dokumenata ili slike ekrana u galeriji na osnovu teksta, koji se na njima nalazi. Takođe, taj tekst je moguće izdvojiti, a zatim kopiranjem i lepljenje, odnosno Copy i Paste operacijama prepisati na neko drugo mesto.

Pročitajte i ovo: Google želi vaše slike po svaku cenu!

Ove opcije nadograđuju AI tehniku svojstvenu opciji i aplikaciji Google Lens, znanu kao optical character recognition (OCR), koju Google automatski sprovodi nad čitavom svim fotografijama.

Ne moramo da vam kažemo koliko je sad zabrinutih korisnika, među onima, koji su svoje slike okačili na Cloud, kroz Google Photos aplikaciju, koja sad bukvalno čita sve sa njih i zna sve o tim korisnicima - s kim su, gde su, šta su slikali (predmeti, objekti), čita tekstove sa slika, jednom rečju - sve!

Izvor: Google

Ostale vijesti