• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Promjena u Lejkersima: "Supermen" umesto "Bugija"

Autor mondo.rs

Dvajt Hauard se poslije šest godina vratio u trofejnu franšizu, ali neće imati pravo na pogrešan potez.

Los Anđeles Lejkersi munjevito su reagovali na povredu Demarkusa Kazinsa, zbog koje će ovog ljeta angažovani centar propustiti čitavu sezonu.

S obzirom na minimalna sredstva kojima su raspolagali, "jezeraši" su razmotrili nekoliko iskusnih centara za čije usluge nisu bili zainteresovani ostali timovi. U konkurenciji Žoakima Noe i Mariza Spejtsa, odlučili su se za Dvajta Hauarda!

Tridesettrogodišnji centar sa prebogatom "ličnom kartom", prošle sezone je zbog povrede odigrao samo devet mečeva za Vašington Vizardse, pa u julu bio "trejdovan" u Memfis Grizlise, sa kojima se u petak dogovorio o otkupu ugovora.

Američki mediji objavili su da će Hauard u Lejkersima biti na svojevrsnoj probi, preciznije da će imati negarantovan ugovor, tako da u svakom trenutku može da bude otpušten ako se bude loše ponašao.

To su uradili zbog negativnog iskustva iz sezone 2012/13, kada je Hauard činio tandem sa Kobijem Brajantom i na 76 mečeva imao dobar učinak (najbolji skakač lige, izabran u treću idealnu petorku), ali uz brojne probleme u odnosima sa saigračima i trenerima.

Ujedno je to bila sezona u kojoj su ljubičasto-zlatni posljednji put učestvovali u plej-ofu, izgubivši 4:0 od San Antonio Spursa u prvom kolu.

Centar koji je nekada bio poznat pod nadimkom "Supermen" osam puta zaredom je nastupio na Ol star meču (2007-2014), pet puta zaredom je biran u idealnu petorku lige (2008-2012), jednom u drugu i dva puta u treću.

Tri puta je bio defanzivac godine NBA lige, pet puta najbolji skakač i dva puta najbolji bloker, ali sve te sjajne stvari ostvario je zaključno sa sezonom 2013/14.

Zato od njegovog drugog boravka u Lejkersima ne treba očekivati previše, mada je riječ o nesumnjivo velikom imenu...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC