Aleksandar Vučić najavio "čistku" u SNS-u

Autor:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je da opozicija vodi politiku prema motu „Što je babi milo, to im se snilo“. Međutim ne spori činjenicu da će na izborima biti jaka konkurencija, zbog čega najavljuje "čistku" SNS.

0
A- A A+
vučić konferencija Foto: TANJUG/FILIP KRAINCANIC/nr

Vučić je, u izjavi za TV Pink, upitan da prokomentariše pisanje pojedinih medija da se plaši bojkota izbora od strane opozicije, da najviše voli kada politički protivnici ne umeju objektivno i racionalno da sagledaju političke odnose.

„Meni je jasno da nisu pogledali poslednje istraživanje, koje sam sinoć dobio. Video sam da nisu ni pažljivo pročitali pretposlednje. Da li uopšte razumeju šta se u Srbiji zbiva? Oni očigledno ne žele na odgovoran način da se bave politikom“, poručio je on.

Prema njegovim rečima opozicija vodi politiku prema motu „Što je babi milo, to im se snilo“ i po tome da vide da se Vučić sekira jer im je javila Baba Vanga da je tako.

Vučić je rekao da će, i pored najave bojkota dela opozicije, SNS imati problema na izborima, zbog čega će brzo biti zakazana sednica Glavnog odbora.

" Imaćemo ozbiljnu konkurenciju na izborima, koja će moći da uzima naše glasove. Moraćemo da se borimo.Treba da očistimo stranku od onih koji su u njoj radi ličnog bogaćenja, koji imaju arogantan odnos prema građanima i prikažemo tako koji doprinos SNS daje u izgradnji modernog društva“, objasnio je on.

Povodom najave Dragana Ðilasa da će bojkotovati izbore Vučić je rekao da Ðilas dobro zna koliko su im male mogućnosti i u bojkotu vidi jedinu budućnost da kaže da nije izgubio.

Podsetio je da je opoziciji ponudio da rade šta hoće sa biračkim spiskovima, da ih je pozvao da kažu šta žele po pitanju RTS, ali da, na sve što ih poziva dobija samo odgovor da je sve strašno.

Izrazio je uverenje da će neke stranke iz redova opozicije izaći na izbore, kao i da će biti drugih koji su opasniji koji će izaći na izbore.

"Ko želi da izađe na izbore, neka izađe, oni su redovni. Kod nas ne postoji zakonska obaveza za izlazak na izbore. Nećemo dozvoliti nasilje i da neko ometa gađane u ostvarivanju svog prava“, poručio je Vučić.

Na idućima izborima će, ocenjuje Vučić mozda biti nešto manja izlaznost nego 2016 i skreće pažnju da zbog tih mogućih četiri odsto birača manje,opozicija ne može da ima argument da je uspela nešto da uradi.

"Moraće da sačekaju četiri godine do sledećih izbora da uđu u parlament, jer građane interesuju plate, penzije, putevi, medicinske sestre... Tu ćemo se boriti“, zaključio je predsednik Srbije za TV Pink.

Ostale vijesti