Napad na Srbe okarakterisan kao izazivanje nereda

Autor:

Napad na Srbe, goste kafića u Uzdolju pored Knina, okarakterisan je, nakon konsultacija policije i Opštinskog državnog tužilaštva, kao krivično djelo "izazivanje nereda", saopštili su danas iz šibenske policije.

0
A- A A+
izbeglice, darinka, ilinka, knin, okolina Foto: Mondo/Goran Sivački

Počinioci napada su još nepoznati, a napadače će teretiti za krivično djelo izazivanja nereda i prijeti im od šest mjeseci do pet godina zatvora.

"Počiniocima napada tako prijeti od šest mjeseci do pet godina zatvora", izjavila je portparolka Policijske uprave (PU) šibensko-kninske Marica Kosor, prenijela je Hina.

Odmah nakon napada, policija je još nepoznate maskirane počinioce počela da traži zbog krivičnih djela nasilničkog ponašanja, nanošenja tjelesnih povreda i oštećenja tuđe stvari. Ali, kako su objasnili u šibenskoj policiji, nakon konsultacija s Državnim tužilaštvom, zaključeno je kako su sva ta tri krivična djela sadržana u kaznenom djelu "izazivanja nereda".

U napadu maskiranih osoba na Srbe koji su u kafiću u Uzdolju gledali utakmicu "Crvene zvezde" i "Young Boysa", u srijedu je povrijeđeno više osoba, a najteže je stradao 17- godišnjak koji je neko vrijeme bio zadržan na liječenju u kninskoj bolnici.

Puzajuća fašizacija društva u Hrvatskoj

Tagovi: