• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sećate se Rojstona Drentea? Otišao je kod Kozaka!

Autor mondo.rs

Zanimljiv odabir novog kluba...

Nekada najveći talenat holandskog fudbala Rojston Drente (32) polako privodi igračku karijeru kraju, a vrlo je zanimljiv odabir novog kluba!

Drente, bivši fudbaler Fajnorda, Real Madrida i Evertona, potpisao je ugovor sa klubom koji se zove Kozaken Bojs, a koji se takmiči u trećem rangu holandskog fudbala, zvanično su saopštili na svojim društvenim mrežama.

Ako vase ime "Kozaken" asociralo na ruske Kozake, niste pogrešili, pošto je klub iz Verkendama baš po njima i dobio ime...

Naime, trupe velikog francuskog vojskovođe Napoleona su 1813. godine povlačile kroz Verkendam i iz grada su ih "isterali" upravo Kozaci sa Dona, pa je klub osnovan više od stotinu godina kasnije - baš po njima i dobio ime (osnovan 1932. godine).

Kozaken Bojsi nisu imali velikih uspeha u svojoj istoriji i najčešće su se takmičili u amaterskom rangu holandskog fudbala, ali sada u timu imaju veliko ime.

Drente je prethodnih godina lutao, od Rusije preko Engleske do Turske i Emirata, dok se od 2018. godine nalazi u Holandiji u kojoj je nastupao za Spartu iz Roterdama, ali je od ovog leta slobodan igrač pošto mu je istekao ugovor.

Danas izgleda ovako...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC