Poznati sudija bio trener SEDAM dana!

Autor:

Španski trećeligaš Salamanka objavio je da je raskinuo ugovor sa 45-godišnjim Meksikancem Markom Rodrigezom manje od sedam dana nakon što je imenovan za trenera.

Poznati sudija bio trener SEDAM dana! Foto: Guliver/Getty Images/Buda Mendes Marko Rodrigez sudio je legendarnu utakmicu polufinala Mundijala 2014. godine, Brazil - Njemačka 1:7

Bivši fudbalski sudija Marko Rodrigez, koji je sudio legendarnu utakmicu polufinala Svjetskog prvenstva Brazil - Njemačka 1:7, okončao je prvi trenerski posao nakon svega nekoliko dana.

Španski trećeligaš Salamanka objavio je u subotu da je raskinuo ugovor sa 45-godišnjim Meksikancem manje od sedam dana nakon što je imenovan za trenera.

Iz kluba nisu obrazložili zbog čega Rodrigez odlazi, ali bivši sudija je na društvenim mrežama nagovijestio da ne može prihvatiti sporednu ulogu uz Hozea Luisa Treha, koji je bio izabran za trenera, ali službeno nije mogao preuzeti funkciju zbog problema sa licencom.

Rodrígez je na Twitteru istakao da "nikada neće dozvoliti" da njegovo ime koristi neko bez odgovarajuće kvalifikacije.

U Salamanki mu je trebao biti prvi trenerski posao otkako se povukao iz suđenja nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine.

Osim polufinala Brazil - Njemačka, Rodrigez je sudio i utakmicu grupne faze Urugvaj - Italija, kada je Luis Suarez ugrizao italijanskog defanzivca Đorđa Kjelinija.

Rodrigez, koji posjeduje i špansko državljanstvo, sudio je i na Mundijalima 2006. i 2010. godine.

Ostale vijesti