• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Počela centralna svečanost u Stričićima

Autor SRNA

U Stričićima na Manjači, rodnom mjestu narodnog tribuna Petra Kočića, danas je počela centralna manifestacija 54. Kočićevog zbora.

 Počela centralna svečanost u Stričićima Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

U okviru ove tradicionalna manifestacije u crkvi na Klisini služen je parastos srpskom piscu, pjesniku i političaru, a potom su u Stričićima položeni vijenci na spomenik za 44 srpska borca poginula u proteklom ratu.

Vijence su položili izaslanik predsjednika Republike Srpske Miladin Dragičević, delegacije Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske, gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić i delegacije Mjesne boračke organizacije Stričići i Pavići.

Na spomenik poginulim srpskim borcima vijence su položile delegacije Pokrajinske vlade Vojvodine, Boračke organizacije Republike Srpske, Boračke organizacije grada Banjaluka, organizacije proistekle iz proteklog odrambeno-otadžbinskog rata i mjesne zajednice Stričići i Pavići.

Izvor: Željko Svitlica, mondo.ba

U okviru Kočićevog zbora danas je za 11.00 časova planirano otvaranje druge kuće na Kočićevog ognjištu, a u podne će ispred Osnovne škole u Stričićima biti održan kulturno-umjetnički program.

Nadmetanje u narodnim vještinama i sportovima, džipijada, učešće padobranaca, te borba bikova za nagradu "Jablan" predviđeni su od 13.00 časova.

Tradicionalna manifestacija Kočićev zbor, u okviru kojeg su organizovani brojni sadržaji i predstavljena turistička ponuda, počela je 19. avgusta, a završava se danas.

Na svečanoj akademiji, održanoj sinoć u Banskom dvoru u Banjaluci, uručena je nagrada ovogodišnjem dobitniku Kočiećeve nagrade lingvisti Miloradu Telebaku za cjelokupno lingvističko i književno djelo.

Lana Bajrić, učenica petog razreda Osnve škole "Dositej Obradović" iz Banjaluke, dobitnica je nagrade "Zmijanjče" koja će joj biti dodijeljena danas u okviru Kočićevog zbora.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOS

DANAS JE GLAVNO BORBA BIKOVA JANJETINA I BAJA DE ON PJEVA SATOR KRCAT

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop