Kojim redom treba nanosite proizvode za negu lica

Autor:

Na raspolaganju vam je toliko proizvoda – tonici za čišćenje lica, pilinzi, serumi, kreme, ulja… a evo šta se kojim redom nanosi.

Kojim redom treba nanosite proizvode za negu lica Foto: Guliver/Getty Images/puhhha

Kada je reč o nezi kože lica, na raspolaganju nam je više proizvoda nego ikad, što je dobro, ali i zbunjujuće. Pored toliko proizvoda, nemamo pojma šta treba da se nanosi kojim redom, ali dermatolog Lusi Hilson to otkriva.

"Da bi proizvodi koje koristite imali efekta, važno je da ih nanosite određenim redom, kako onaj sledeći ne bi poništio dejstvo prethodnog proizvoda", kaže dermatolog. "Najvažnije pravilo je da počnete od proizvoda koji imaju najlaganiju formulu, a one 'najteže' ostavite za kraj jer ovi laganiji ne mogu da prodru do kože kroz ove 'teške'".

Lusi kaže da je najbolje da proizvode za negu nanosite uveče, pred spavanje, jer se tokom noći koža regeneriše i proizvodi imaju vremena da deluju.

Najpre, skinite šminku i očistite lice proizvodom koji za to koristite, kako biste uklonili i šminku i svu prljavštinu koja zapušava pore. Jednom ili dvaput nedeljno nakon ovog koraka uradite piling, kako biste uklonili mrtve ćelije kože, jer će tako i proizvodi koje koristite imati više efekta.

Kada ste očistili lice i uradili piling, vreme je za serum, a najbolje je da ga odaberete prema svom tipu kože. Nakon toga nanesite kremu za oči, pa kremu za lice. Ukoliko koristite bilo kakva ulja za negu, njih nanosite posle kreme jer su "teža" – ujedno, dok utrljavate ulje na lice, uradite malu masažu lica, laganim, nežnim pokretima. Masaža će, kaže dermatoog, pomoći da koža bolje upije proizvode.

Naravno, većina ljudi ne koristi baš sve ove proizvode za negu, ali šta god da koristite, važno je da znate kojim redosledom te proizvode treba da nanosite.

Ostale vijesti