• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rašford nova žrtva rasističkih napada u Engleskoj

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Fudbaleri engleskih klubova Rašford, Pogba, Abraham i Meite bili su meta rasističkih napada na društvenim mrežama, a menadžer Mančester junajteda Solskjer kazao je da je ludost da se o tom problemu govori i 2019. godine.

Sve češći rasistički napadi brinu rukovodstvo engleske Premijer lige, a posljednja žrtva takvog napada bio je mladi napadač Mančester junajteda Markus Rašford.

Tim s "Old Traforda" poražen je u jučerašnjem meču od Kristal Palasa (1:2), a 21-godišnji engleski reprezentativac nije uspio realizovati penal u 70. minutu meča.

Rašford se zbog promašenog jedanaesterca našao na udaru rasističkih napada na društvenim mrežama.

Skoro identičan slučaj zabilježen je i prethodne sedmice kada je zbog promašenog penala žrtva rasističkih napada na društvenim mrežama bio francuski fudbalski as Pol Pogba.

Prošle sedmice su, takođe, zbog promašenih penala na meti rasista na društvenim mrežama bili i napadač Čelsija Tami Abraham i Redingov fudbaler Jaku Meite.

"I prošle sedmice smo pričali o ovom problemu. Moramo stati, nemam riječi. Mnogo antirasističkih kampanja je provedeno, ali napadači se sada kriju iza lažnih identiteta na društvenim mrežama. Ludost je da u 2019. godini govorimo o rasizmu", kazao je šef stručnog štaba Junajteda Ole Gunar Soskjer.

Bivši fudbaler Mančester junajteda i selektor ženske fudbalske reprezentacije Engleske Fil Nevil pozvao je sve fudbalere Premijer lige da zbog rasističkih napada bojkotuju društvene mreže i taj vid komunikacije s navijačima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC