• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

De Liht: "Nisam očekivao da ću biti na klupi"

Autor mondo.rs

Najveće pojačanje italijanskog šampiona presedelo je na klupi utakmicu prvog kola, ipak, spreman je da se bori za mesto...

Matijs de Liht je stigao ovog leta u Juventus u transferu vrednom 85 miliona evra, a takva cena postavila je na njega i etiketu igrača od kojeg se mnogo očekuje.

Takođe, nije tajna ni da je fudbalska javnost očekivala da će on biti jedan od nosilaca igre torinske ekipe, ali je on ipak "presedeo" na klupi meč prvog kola Serije A u kojem je njegov tim slavio 1:0 na gostovanju Parmi.

Defanzivac je nakon meča izjavio da se iznenadio odlukom stručnog štaba, ali da je svestan da mora da se bori za mesto u ekipi koje mu njegova cena ne garantuje.

"Naravno, više bih voleo da sam igrao, a nisam ni očekivao da ću sedeti na klupi jer ništa na treninzima nije ukazivalo na to. Ipak, moram biti realističan, Leo Bonući i Đorđo Kjelini već godinama čine jedan od najboljih štoperskih tandema na svetu i moram da nastavim da se trudim kako bih zaslužio mesto u 11", rekao je De Liht novinarima nakon meča.

On je zadovoljan kako napreduje njegovo prilagođavanje na ekipu, ali i zna da i dalje ima prostora za napredak.

"S početka je bilo veoma teško na fizičkom planu, ali primećujem da sam postao jači. Razlikuje se pristup u ofanzivi, ali defanzivni zadaci su mi manje-više isti kao i oni u Ajaksu. Želim da dodatno popravim svoj italijanski, naučio sam dosta fudbalskih termina, i razumem mnogo toga, ali želim da budem još bolji", zaključio je Holanđanin.

Priliku da počne prvi meč u prvenstvu imaće već sledećeg vikenda, i to u jednoj od najtežih utakmica koje čekaju Juve u ovoj sezoni, s obzirom da im u goste dolazi Napoli, koji je pojačan Irvingom Lozanom sigurno jedan od najvećih pretendenata na "Skudeto".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC