Pao potpis - zvanično NE Bajernu?

Autor:

Reprezentativac Njemačke potpisao je novi ugovor, da li taj potez zatvara vrata potencijalnom transferu u redove šampiona?

Pao potpis - zvanično NE Bajernu? Foto: Guliver/Getty Images/Simon Hofmann

Timo Verner potpisao je danas novi ugovor sa Red Bul Lajpcigom, kojim se obavezao na vjernost toj ekipi do 2023. godine, objavili su danas iz kluba.

To bi moglo da prekine spekulacije o njegovom odlasku, tokom čitavog ljeta se govori o njegovom mogućem odlasku i nezadovoljstvu uslovima koje trenutno ima u ekipi Julijana Nagelsmana, ali čini se da je ipak uspio da izgladi odnose sa upravom.

Bajern Minhen je bio glavni pretendent na njegov potpis, željeli su ga kao dugoročno rješenje i potencijalnu zamjenu za Roberta Levandovskog, ali nisu htjeli da "iskeširaju" Lajpcigu novac koji je bio propisan prethodnim ugovorom.


Napadaču je isticao ugovor po završetku sezone, sigurno je da su Bavarci u glavi imali i tu činjenicu, te da su vjerovali da se Nijemac neće dogovoriti sa upravom i preći u njihove redove kao slobodan agent.

Ipak, Vernerov menadžer je "izboksovao" uslove za svog igrača, dobio bolje finansijske uslove i promenjenu izlaznu klauzulu. S obzirom da je prethodna bila 25 miliona evra, a nova 30, čudi kako šampion Bundeslige nije odlučio da za tako "male" pare kupi fudbalera koji bi im značio u budućnosti.

Reprezentativac "pancera" je dobro reagovao na novi ugovor, u pobjedi 2:1 u meču sa Ajntrahtom postigao je gol i pokazao da nije neopravdano smatran za jednog od najvažnijih igrača ekipe.

Sada će imati priliku da igra rasterećeno, priče o odlasku sigurno su uticale na njegove partije, pa ćemo poslije dužeg vremena ponovo moći da gledamo "opuštenijeg" Tima Vernera.

Tagovi:

Ostale vijesti