• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prati ga više od 100 MILIONA ljudi! (VIDEO)

Autor mondo.rs

Od dečaka gejmera, preko skandal majstora do idola današnjeg vlogerskog i video sveta - PewDiePie.

 Pew Die Pie vlog pratioci Izvor: MONDO / YouTube @PewDiePie

Od skromnog dečaka, koji nije imao prijatelje do prave YouTube zvezde. Feliks Kjelberg, svima poznatiji kao PewDiePie, je sad postao prva YouTube ličnost, koja iza sebe ima armiju od preko 100 MILIONA PRATILACA. Uz njegov uspeh stoji i “nezavisni YouTube-r“, a misli se na to da je samostalan, da ne postoji kompanija iza njega i nije deo neke marketinške ili selebriti mašinerije, dakle - individua, koja ima svoj YouTube kanal.

PewDiePie My Response
Izvor: PewDiePie.

Ipak, odavno znamo da PewDiePie nije sam i da ima pomoć montažera Sajva (Bred je otišao kako bi se posvetio ličnim ciljevima), što predstavlja fantastičan uspeh i ovog mladića upisuje u istoriju. Svojih 100 miliona pretplatnika Feliks je dostigao za 10 godina, koliko je prisutan na YouTube sceni i koliko je svakodnevno donosio klipove milionima fanova.

Pročitajte i ovo: Kad YouTube padne - sajt za odrasle procveta!

Skromne početke je imao snimajući sebe kako igra raznovrsne igre, poput Call of Duty, a pravi procvat popularnosti dostigao je horor igrama i svojim urnebesnim reakcijama na napete scene. Ovaj poduhvat je, takođe izrodio čitav novi trend, koji je prihvatila gomila njegovih YouTube sledbenika, koji je i dan danas popularan.

Da, bilo je to sjajno iskustvo i lep put, uglavnom. Osim, kad je bolelo, a zbog njegovih izbora mnogo puta se dešavalo i da ga slava baš jako zaboli.

Pravio je Felix rasističke i nacističke ispade, krio da je bio plaćan da reklamira velike korporacije i mnoge druge gluposti, zbog kojih se nespretno izvinjavao, ridao u video snimcima, dobijao šut-karte i ko zna šta sve još, ali evo - uspeo je da se oporavi od svega.

Kroz uspone i padove, psihičke probleme, ljubav, MEME-ove, optužbe, copyright strikeove i gomilu drugih problema i divnih momenata, PewDiePie se probijao, sticao nove fanove i nastaviće da radi ono zbog čega ga mnogi i dalje obožavaju“, napisao je Play! Zine.

Mnogi tamo negde nisu očekivali da YouTube oda priznanje Feliksu, uzevši u obzir sa kojim se problemima sve on susretao u prethodnim godinama, dok mu je platforma konstantno okretala leđa i nije odgovarala na njegove žalbe i pritužbe koje su u 99 odsto slučajeva imale smisla.

Ipak, na Twitter kanalu ove platforme je odato priznanje za neverovatan uspeh ovog nezavisnog video YouTube rekordera i to odličnim videom, koji prikazuje kako je PewDiePie rastao kroz godine.

Probijanju 100 miliona pratilaca “kumovala“ je i svadba sa bivšom YouTube zvezdom, koja se povukla iz javnosti da bude prava supruga i podrška Feliksu. Pa, dobro, nek’ je sa srećom svaki uspeh, nemamo mi tu šta više da dodamo!

Da li vi pratite PewDiePie kanal na YouTube mreži?

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

RECENZIJE

TIPS & TRICKS