PSŽ nema Nejmara, a neće imati ni Mbapea!

Autor:

Šampion Francuske ostvario pobjedu gorkog ukusa.

0
A- A A+
Kilijan Mbape, Mbape Foto: Tanjug/AP/David Vincent

Trener Pari Sen Žermena Tomas Tuhel izričito je poručio da neće da koristi Nejmara dok status nezadovoljnog Brazilca ne postane definitivno jasan.

Tu svoju odluku sproveo je u djelo i u nedjeljnoj, lakoj pobjedi protiv Tuluza, tokom koje je njegov tim dodatno oslabljen. I to problemom na koji njemački stručnjak definitivno nije mogao da utiče.

PSŽ - Tuluz 4:0 (0:0)

Najbolji igrač "prinčeva", Kilijan Mbape (20), napustio je prinudno igru u 66. minutu, držeći se za lijevu nogu, povrijeđenu pri jednom trku na polovini gostiju.

Kilijan Mbape, Mbape Foto: Tanjug/AP/David Vincent

Informacija o njegovoj povredi i mogućem odsustvu dok se polako bliži početak grupne faze Lige šampiona (17. septembra) sigurno je važnija od vijesti da je PSŽ savladao goste golovima Maksima Čupo Motinga (50. i 75. minut), autogolom tinejdžera Maksima Gonsalvesa (55') i pogotkom štopera Markinjosa (83').

Uostalom, ubjedljiva pobjeda PSŽ-a u Ligi 1 godinama nije novost, ali jeste informacija da je Tuhelov tim sada na diobi drugog mjesta, sa šest od devet osvojenih bodova.

Poslije uvodna tri kola, na prvom mjestu tabele Lige 1 je maksimalni Ren (3/3), koji je u prethodnom kolu nanio poraz Parižanima 2:1.

Ostale vijesti